22 martie 2021, 15:45 Realitatea moldovenească views 2627
Ultima oră! Decretul de desemnare a lui Igor Grosu, declarat constituțional
22 martie 2021, 15:45 Realitatea moldovenească views 2627

Ultima oră! Decretul de desemnare a lui Igor Grosu, declarat constituțional

Decretul semnat de președintele Maia Sandu prin care Igor Grosu a fost înaintat drept candidat la funcția de prim-ministru a fost declarat constituțional, notează Noi.md.

Hotărîrea a fost pronunțată astăzi de Curtea Constituțională. Astfel, Curtea a respins sesizarea depusă de deputații socialiști. O opinie separată în această problemă a formulat judecătorul Vladimir Țurcan.

Menționăm că socialiștii au acuzat-o pe șefa statului de încălcarea prevederilor Constituției și au amintit că potrivit legii, Maia Sandu era obligată să desemneze candidatul propus de majoritatea parlamentară, scrie noi.md.

Pe 16 martie, Maia Sandu l-a împuternicit pe Igor Grosu să formeze un nou Guvern, după consultările avute în aceeași zi cu partidele parlamentare. Cu puțin înainte de asta, Mariana Durleșteanu, propusă de PSRM și Partidul Șor pentru funcția de premier, a anunțat că își retrage candidatura.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
226 locuitori

Iliciovca este un sat din cadrul comunei Şalvirii Vechi, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Drochia și la 193 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 226 de oameni. Satul Iliciovca a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.