02 februarie 2021, 19:40 Realitatea moldovenească views 3704
9 persoane au primit cetățenia Republicii Moldova
02 februarie 2021, 19:40 Realitatea moldovenească views 3704

9 persoane au primit cetățenia Republicii Moldova

Primăria municipiului Chișinău informează că un grup de 9 de persoane care domiciliază în municipiul Chișinău au depus astăzi jurămîntul pentru acordarea sau redobîndirea cetățeniei Republicii Moldova, în prezența viceprimarului capitalei, Angela Cutasevici.

Persoanele cărora le-a fost acordată cetăţenia Republicii Moldova sînt originare din Federaţia Rusă, Ucraina și Turkmenistan. Dintre aceștia, 7 persoane au obţinut cetăţenia statului nostru, iar două persoane şi-au redobîndit-o.

Pe parcursul anului trecut, 62 de persoane care locuiesc în municipiul Chişinău au obţinut cetăţenia Republicii Moldova, inclusiv 18, în anul 2021.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobîndi cetăţenia Republicii Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii și a istoriei statului, precum şi a legislaţiei naţionale. O comisie specială guvernamentală examinează dosarul, după care este emis decretul Preşedintelui Republicii Moldova. Ulterior, solicitanţii depun jurămîntul în faţa Primarului General al municipiului sau a preşedintelui de raion.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

cetatenie , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1571 locuitori

Mărcăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte 2 localităţi: Mărcăuţi şi Mărcăuţii Noi. Localitatea este situată la o distanţă de 24 km de oraşul Briceni şi 220 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1571 oameni. Prima atestare documentară a localităţii datează din aprilie 1620, cînd acesta este trecut într-un act al cancelariei domneşti ca satul Marcovăţ din ţinutul Hotin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.