21 decembrie 2012, 14:48 Realitatea moldovenească views 4773
21 decembrie 2012, 14:48 Realitatea moldovenească views 4773

Din 21 decembrie, Poliţia Rutieră înregistrează contravențiile pe laptopuri

laptopDin 21 decembrie, Poliţia Rutieră (PR) înregistrează abaterile comise de conducătorii de autovehicule pe laptopuri. La prima etapă, vor fi utilizate şase laptop-uri cu producători diferiţi, pentru a-l alege pe cel mai bun.

Reprezentanta PR, Antonina Talpă, a declarat pentru Agenţia "Infotag" că inovaţia constă în faptul că contravenţia va fi înregistrată în momentul comiterii, cu prezenţa şoferului la locul incidentului sau în lipsa acestuia. Este vorba, în particular, de parcarea neregulamentară a vehiculelor. Datele vor fi acumulate în banca de date electronice a PR şi va fi o dovadă în instanţa de judecată, atunci cînd vor fi examinate contestaţiile şoferilor.

Mijloacele tehnice de înregistrare automată a abaterilor de la regulamentul de circulaţie se aplică în majoritatea ţărilor. În Marea Britanie se folosesc peste 6 mii de camere video şi computere portabile, în Germania - 5 mii, în Franţa - 3 mii, în SUA - 4 mii de camere video. Datorită acestora, numărul de accidente de circulaţie a fost redus cu pînă la 30%, iar factorul uman în activitatea PR a fost eliminat la maxim.


Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

politia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
1575 locuitori

Tocmagiu este un sat din comuna Teiu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Grigoriopol și la 74 km de Chișinău. Populaţia satului Tocmagiu alcătuia 1575 de oameni în anul 2011. Satul Tocmagiu a fost menționat documentar în anul 1790.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.