15 decembrie 2020, 12:00 Realitatea moldovenească views 3236
Patimi pentru pacificatori: ce vrea să obţină preşedinta aleasă a RM?
15 decembrie 2020, 12:00 Realitatea moldovenească views 3236

Patimi pentru pacificatori: ce vrea să obţină preşedinta aleasă a RM?

De ce a fost aprins scandalul în jurul „căştilor albastre" din Transnistria.

Maia Sandu, Preşedinta aleasă a Moldovei, a declarat că militarii ruşi trebuie evacuaţi din Transnistria nerecunoscută, iar operaţiunea pacificatoare cu participarea „căştilor albastre" ruse, moldoveneşti şi transnistrene trebuie transformată într-o misiune civilă sub egida OSCE. Aceste declaraţii făcute în cadrul primei conferinţe de presă , înainte de intrarea în funcţie, au avut o rezonanţă enormă în mass-media locală şi cea internaţională. A urmat şi reacţia inversă a autorităţilor transnistrene, a preşedintelui în acţiune Igor Dodon, a şefului MAE al FR Serghei Lavrov, şi a secretarului general NATO Yens Stoltenberg.

Principala întrebare, care a alarmat un şir de experţi: nu se va repeta oare pe malurile Nistrului scenariul tragic al războiului din Nagornîi Carabah, unde conflictul armat se considera îngheţat timp de trei decenii. Gaz pe foc au pus cuvintele M.Sandu, spuse în recentul interviu pentru "Украинская правда", în care ea a regretat că „abordarea moale" a Chişinăului în negocierile cu Tiraspolul nu a dat rezultate. Şi a recomandat Kievului să ţină cont de această experienţă în acţiunile din Donbass.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Transnistria , pacificatori

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
817 locuitori

Chetroşica Veche este un sat în componenţa oraşului Cupcini, raionul Edineţ. Satul are o suprafaţă de 2,5 kilometri pătraţi şi este situat la o distanţă de 10 km de oraşul Edineţ, la 4 km de  staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 192 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 817 oameni. Prima atestare documentară a satului Chetroşica Veche (cu numele Piatra) datează din anul 1431.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.