14 septembrie 2020, 11:10 Realitatea moldovenească views 2948
De la Chitoroagă la Caracuian. Procuratura în centrul luptei dintre grupurile de influență
14 septembrie 2020, 11:10 Realitatea moldovenească views 2948

De la Chitoroagă la Caracuian. Procuratura în centrul luptei dintre grupurile de influență

După mai bine de un an de la demisia lui Nicolae Chitoroagă, Procuratura pentru combaterea crimei organizate și cazuri speciale (PCCOCS) a căpătat un conducător fără prefuxul "interinar". Consiliul superior al procurorilor i-a încredințat lui Ion Caracuianu una dintre cele mai importante funcții în sistemul de aplicare a legii.

Azi procuratura, care în prezent și-a intensificat simțitor activitatea, s-a pomenit în centrul confruntării dintre grupurile de influență, interesate să influențeze anchetarea în dosarul "jaful secolului" și alte dosare penale de rezonanță majoră. În același timp, în adresa oamenilor legii răsună în continuare numeroase pretenții din partea avocaților și a altor persoane , care susțin că mai există anchete la comandă. Pe acest fondal, conform așteptărilor, noul șef aș PCCOCS va renunța definitiv la practicile vicioase din perioada precedentă și se va conduce doar de lege, va exclude influența factorului politic și a diverselor interese asupra activității sale.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

procuratura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
1235 locuitori

Harmaţca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Harmaţca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Dubăsari și la 78 km de Chișinău. Populaţia satului Harmaţca alcătuia 1235 de oameni în anul 2011. Satul Harmațca a fost menționat documentar în anul 1769.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.