14 iunie 2020, 14:00 Realitatea moldovenească views 4678
Purtarea măștilor de protecție ar putea deveni obligatorie în toate spațiile publice
14 iunie 2020, 14:00 Realitatea moldovenească views 4678

Purtarea măștilor de protecție ar putea deveni obligatorie în toate spațiile publice

Purtarea măștilor de protecție ar putea deveni obligatorie în spațiile publice din toată țara. Ideea vine din partea majorității parlamentare care a venit cu o solicitare în acest sens către Guvern pe fonul numărului tot mai mare de infecții de COVID-19.

Potrivit unui comunicat oficial din partea PDM, coaliția de guvernare s-a întrunit astăzi pentru a discuta reluarea unor restricții în condițiile în care numărul de cazuri de coronavirus crește în R. Moldova.

„Deputații PD și PSRM s-au arătat îngrijorați de statisticile în creștere privind numărul de cazuri noi în țara noastră și au solicitat Guvernului să reintroducă măsuri restrictive pentru oprirea răspândirii coronavirusului de tip nou. Totodată, a fost discutată oportunitatea obligativității purtării măștilor de protecție în spațiul public, implicarea mai activă a forțelor de ordine pentru gestionarea zonelor aglomerate din țară, precum și creșterea capacității de testare", se arată în declarația PDM.

În cadrul ședinței de coaliție, premierul Ion Chicu ar fi menționat că Guvernul analizează cu atenție situația din țară și urmează să vină cu o serie de măsuri care ar răspunde la problemele identificate și care să nu afecteze mediul de afaceri și economia.

Totodată, deputații PDM și PSRM ar fi convenit că Guvernul trebuie să avanseze în continuare pe obținerea tranșei a doua a finanțării din partea UE, întrucât condiționalitățile au fost îndeplinite. „La fel, licitațiile pentru reparația drumurilor din țară sunt aproape de finalitate și, în cel mai scurt timp, vor începe lucrările pe mai multe tronsoane de drum", se mai arată în comunicat.

Precizăm că până în prezent purtarea măștilor de protecție era obligatorie doar în spațiile închise din țară.

Astăzi au fost confirmate 366 de cazuri noi de coronavirus. De la începutul pandemiei, în R. Moldova au fost înregistrate peste 11.000 de cazuri.

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

mască medicală , parlament , guvern

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1880
Populația:
382 locuitori

Salcia este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Salcia și Orehovca. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 382 oameni. Satul Salcia a fost menționat documentar în anul 1880.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.