14 iunie 2020, 13:00 Realitatea moldovenească views 5010
Impresii din prima zi în Parlament, Pascaru
14 iunie 2020, 13:00 Realitatea moldovenească views 5010

Impresii din prima zi în Parlament, Pascaru

Noul deputat socialist, Nicolae Pascaru a venit cu primele impresii după ce a asistat la prima ședință a legislativului.

”În primul rînd le mulțumesc cetățenilor care au susținut PSRM și ne-au delegat în Parlament pentru a le apăra și promova interesele. În calitate de deputat, alături de colegii mei de fracțiune, mă angajez să nu trădez așteptările oamenilor. După ziua de ieri, recunosc, nu va fi ușor. În Parlament avem două tipuri de opoziție - una care își acoperă incompetența prin mesaje populiste și alta de tip oligarhico-mafiotă. Nici prima și nici a doua nu au ca prioritate soluționarea problemelor cu care se confruntă cetățenii țării. Dar și în aceste împrejurări, sînt convins că vom reuși să promovăm și să adoptăm legi sociale și economice care să facă viața oamenilor mai bună”, a scris acesta într-o postare pe pagina sa de facebook.

Pascaru spune că zeci de ani a activat în domeniul neguvernamental.

”Am crescut mai multe generații de tineri în cadrul Federației Voievod și YMCA una dintre cele mai mari structuri internaționale de tineret. Ma bucur că mulți dintre ei sînt oameni simpli care au crescut la sat în nevoi și probleme, au izbutit multe în viață fără să fure un leu de la stat. Mai mult ca atît, au contribuit la formarea altei generații și au reprezentat Republica Moldova cu succes.

Republica Moldova, cu Igor Dodon Președinte, are o șansă istorică de a dezvolta relații de parteneriat atît cu UE, cît și cu Rusia sau oricare altă țară din această lume. Este o posibilitate de a ieși din baricade geo-politice și de a ne orienta politicile spre binele oamenilor. Ipoteza precum că Republica Moldova ar trebui să aleagă între o cale și alta este un mit. O spun asta din experiență proprie. Sînt unul dintre fondatorii organizației OPORA Moldova-Opora Rossya și, în același timp, membru activ al organizației YMCA care își are sediul în Danemarca și zeci de proiecte în UE și în întreaga lume. Este o propagandă care ne-a fost impusă și pe care avem obligația să o înlăturăm”, a mai scris deputatul.

De menționat că acesta face parte din Comisia drepturilor omului și relații interetnice, el este sigur că inițiativele pe care le-a promovat ca idei vor fi susținute.

”Îmi doresc din suflet să văd o societate consolidată, puternică, nu dezbinată politic pe criterii de limbă sau identitate. De asemenea, voi susține toate inițiativele orientate spre dezvoltarea unor politici de protecție a mediului și promovare a agriculturii ecologice. Sînt convins că acest haos va fi stopat în societate și vom începe să facem politică pentru oameni și nu pentru oligarhi. E nevoie de timp și răbdare”, a menționat Pascaru.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Nicolae Pascaru , parlament

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
222 locuitori

Cortenul Nou este un sat din cadrul comunei Cealîc, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Taraclia și la 144 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 222 de oameni. Satul Cortenul Nou a fost menționat documentar în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.