13 iunie 2020, 13:00 Realitatea moldovenească views 3539
Cum vor avea loc examenele de BAC pentru restanțieri
13 iunie 2020, 13:00 Realitatea moldovenească views 3539

Cum vor avea loc examenele de BAC pentru restanțieri

Chiar dacă examenele de bacalaureat care urmau să se petreacă anul acesta au fost anulate, restanțierii din ani precedenți vor fi nevoiți să susțină examenul.

Potrivit șefei direcției Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova (MECC), Lilia Ivanov, această decizie a fost luată pentru că numărul restanțierilor este mult mai mic, iar autoritățile promit să ia toate măsurile de securitate.

„Aici avem posibilitatea să-i așezăm pe candidați ca distanța dintre ei să nu fie doar de un metru, dar chiar și patru metri, asta ar însemna ca în față, spate, dreapta și stânga fi câte doi metri distanță. Sălile pe care le avem ne permit acest lucru, în așa fel încât să asigurăm toate condițiile de prevenire, sănătate și securitate", a menționat Lilia Ivanov în cadrul Dezbaterii publice „DezBACterizarea", organizată de Radio Moldova Tineret.

Sesiunea va fi începând cu 3 iunie, iar pentru a asigura prevenirea, centrele unde se vor susține examenele vor fi dotate cu tot necesarul, măști, mănuși, dezinfectante, termometre, iar distanțarea socială va fi realizată prin marcaje, linii și alte situații.

La același subiect a discutat și directorul Liceului Teoretic Mircea Eliade, Grigore Vasilache:

„Restanțieri sunt foarte puțini sunt care au de susținut toate examenele, rar din ei care ar trebui să se ducă la toate examenele, cel mai adesea ei au doar câte unul sau două. De aceea în cazul dat nu putem vorbi despre același pericol ca și în cazul absolvenților de anul acesta".

Pentru a proteja sănătatea atât a celor care vor susține examenelor, cât și a persoanelor antrenate în procesul de monitorizare, reprezentanta de la Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova îndeamnă este pe cei care vor veni să respecte toate cerințele necesare.

Examenul de bacalaureat pentru restanțieri va fi desfășurat în perioada 03-17 iulie 2020. Orarul sesiunii poate fi vizualizat aici. Candidații vor avea la dispoziție 48 de ore pentru depunerea contestațiilor – în zilele de 22-23 iulie. Fiecare candidat își va putea vedea testele verificate, accesând pagina www.bac.edu.md, în zilele de 22 și 23 iulie, în baza unei parole pe care o va primi de la instituția de învățământ în care și-a făcut studiile.

Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate pe data de 26 iulie. Instituțiile de învățământ vor elibera diplomele de bacalaureat pentru absolvenți la data de 27 iulie 2020.

Amintim că examenele de bacalaureat, care urmau să se petreacă anul acesta, au fost anulate, pe 21 mai. Pentru asta au votat majoritatea deputaților din Parlament, după prezentarea ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov.

În 2020, urmau să susțină examenele de bacalaureat 17.459 de candidați.

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

examen , bacalaureat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1796
Populația:
3523 locuitori

Chircăieşti este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Chircăieşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Chircăieşti este situat la o distanţă de 15 km de oraşul Căuşeni şi la 72 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3523 de oameni. Satul Chircăieşti a fost întemeiat în anul 1796.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.