04 iunie 2020, 10:00 Realitatea moldovenească views 5306
Chicu cere să fie reintroduse restricțiile: „Lumea parcă nici nu a auzit de virus”
04 iunie 2020, 10:00 Realitatea moldovenească views 5306

Chicu cere să fie reintroduse restricțiile: „Lumea parcă nici nu a auzit de virus”

În urma relaxării restricțiilor anti-COVID, numărul cazurilor de infectare în R.Moldova a crescut simțitor, a anunțat premierul Ion Chicu, în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului.

Premierul s-a arătat îngrijorat că cetățenii nu respectă regulile sanitar-epidemiologice, ceea ce va duce la revizuirea anumitor hotărîri ale Comisiei Situații Excepționale. Șeful executivului a cerut ca piețele din Bălți și Chișinău să fie închise din nou.

"La piața centrală parcă nici nu a fost pandemie, lumea parcă nici nu a auzit de virus, toți cumpără cănuți și străchinele pentru Blajini. Comisia Situații excepționale, pregătiți proeictul de hotărîre privind închiderea pieței centrale. Vom examina acest proiect la următoarea ședință a comisiei și, în cazul în care, în următoarele 3 zile, administrația pieței nu asigură respectarea regulilor, vom aproba decizia de închidere a pieței", a menționat Chicu.

Premierul a avertizat că sistemul medical riscă să se prăbușească, dacă oamenii vor continua să ignore apelurile autorităților cu privire la respectarea normelor sanitare.

„Sistemul medical nu mai rezistă, iar inconștiența noastră, a tuturor, inclusiv cea politicienilor, va duce la colapsul sistemului medical. Vă amintesc că la protestul celor care au cerut deschiderea pieței era un reprezentant PPDA.

Fac apel către cetățeni să fie conștienți, dacă admitem creșterea numărului de cazuri, sistemul va ceda, o să stăm fiecare fără asistență medicală", a spus Chicu.

Totodată, șeful executivului a cerut Ministerului Sănătății să vină cu o reacție la acuzațiile neîntemeiate, în opinia sa, ale vicepreședintelui Parlamentului Alexandru Slusari.

„Vicepreședintele a învinuit astăzi în mod obraznic sistemul medical de falsificarea testelor. Rog să semnalați organele de anchetă în privința acestei învinuiri grave".

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ion Chicu , restrictie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1787
Populația:
951 locuitori

Pohorniceni este un sat şi comună din raionul Orhei. Pohorniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Orhei și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 951 de oameni. Satul Pohorniceni a fost menționat documentar în anul 1787.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.