|
Moldova iese din starea de urgență: Ce restricții rămîn (Doc)
Republica Moldova va ieși mîine din starea de urgență instituită din cauza pandemiei de Covid-19, totuși, zeci de măsuri rămîn a fi menținute pînă la data de 30 iulie, sau chiar 31 decembrie.
Potrivit dispoziției semnate de Comisia Extraordinară pentru Situații Excepționale, măsurile care rămîn în vigoare vor trebui respectate cu obligativitate și țin de distanța socială în spațiile publice, transportul public, sistemul educațional, sau localurile de agrement, transmite emedicina.md.
În dispoziția semnată și publicată de Comisia Extraordinară pentru Situații Excepționale, se precizează că pînă la data de 31 decembrie cetățenii vor fi obligați să respecte distanța socială de cel puțin un metru. Va fi obligatorie și purtarea măștilor în spații publice închise, spațiile comerciale, la locul de muncă/de serviciu, în transportul public de pasageri, cu excepția cu excepția transportului individual. Masca trebuie să acopere atît gura, cît și nasul.
La fel, în perioada 15 mai- 31 decembrie 2020, șoferii de rute urbane, interurbane și internațional proporțional, vor fi obligați să poarte echipament de protecție și se va efectua triajul zilnic al personalului angajat la începutul turei de lucru.
„Ajustarea orarului de călătorie și a numărului de unități de transport, inclusiv cu restricționarea circulației. Automonitorizarea stării de sănătate a personalului pe parcursul zilei de muncă, cu informarea angajatorului. Promovarea modalităților de achitare la distanță ori contactless; 3.5. Limitarea numărului de pasageri", se precizează în dispoziția Comisiei.
Totodată va fi obligatorie și purtarea măștilor de protecție pentru pasageri, verificarea temperaturii pasagerilor la îmbarcarea la cursele de transport, care nu trebuie să depășească 370 grade Celsius, la îmbarcarea la cursă; 3.8.
Setul de măsuri care vor fi menținute, dar și cele care se vor relaxa le puteți consulta în dispoziția de mai jos.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Municipiu
- Prima atestare:
- 1436
- Populația:
- 779 800 locuitori
Municipiul Chișinău este capitala Republicii Moldova, centru urban cu important potenţial economic, social, cultural. Amplasat în partea centrală a țării, este traversat de rîul Bîc. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 779 800 locuitori. Prima atestare documentară a Chişinăului datează din anul 1436, cînd domnitorii Ilie şi Ştefan întăresc logofătului Oancea posesiunile sale, aflate în hotar cu “Cheşeneul lui Acbaş". În 1576 documentele menţionează Chişinăul ca sat în ţinutul Lăpuşnei, cu mori în Bîc.
Comentarii
(0)