18 aprilie 2020, 12:00 Realitatea moldovenească views 3412
Premierul anunță alocarea unui „credit de urgență” în valoare de 235 milioane de dolari de la FMI
18 aprilie 2020, 12:00 Realitatea moldovenească views 3412

Premierul anunță alocarea unui „credit de urgență” în valoare de 235 milioane de dolari de la FMI

Consiliul de directori FMI a aprobat vineri, 17 aprilie, alocarea unui credit de urgență pentru R. Moldova în valoare de circa 235 milioane dolari. Anunțul a fost vineri, în jurul orei 23.00 de către premierul Ion Chicu.

„Împreună cu mijloacele din creditul oferit de Federația Rusă, împrumutul de la FMI ne va permite să finanțăm peste jumătate din deficitul bugetar în acest an", a precizat Chicu.

Prim-ministru susține că se așteaptă ca și Uniunea Europeană să decidă asupra alocării asistenței macro-financiare.

„Suplimentar, ne așteptăm ca și Uniunea Europeana să decidă asupra alocării asistenței macro-financiare pentru RM. În acest sens am semnat astăzi o scrisoare în adresa CE. Prietenii la nevoie se cunosc", a precizat Chicu.

La 9 aprilie 2020, ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a anunțat că UE va acorda R. Moldova 87 de milioane de euro pentru acoperirea necesităților imediate și pentru depășirea consecințelor de lungă durată provocate de criza epidemiologică.

Sursa: www.zdg.md

Cuvinte cheie:

FMI , credit , Ion Chicu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1711
Populația:
1600 locuitori

Calfa este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Calfa și Calfa Nouă. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Anenii Noi și la 52 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1600 de oameni. Satul Calfa a fost menționat documentar în anul 1711.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.