|
Varianta online a BAC-ului, exclusă: Moldova nu este pregatită
Ministerul Educației nu a luat, deocomadată, o decizie vizavi de desfășurarea examenului național de Bacalaureat, sesiunea 2020, dar varianta online a acestuia este exclusă, a declarat ministrul Igor Șarov. Subiectul a fost abordat în cadrul emisiunii Puterea a 4-a.
„Încă nu am luat nicio decizie vizavi de examenul pentru examenul de clasa a 12-a la Bacalaureat. Aceeași situație de incertitudine este în toate statele europene și noi sîntem racordați la deciziile respective, Ultimul lucru pe care ce mi l-aș fi dorit este ca acest examen să fie anulat. Îmi doresc foarte mult ca absolvenții clasei a 12-a din acest an să susțină examenul de Bacalaureat. Absolvenții din RM și-au arătat capacitățile atît în universitățile din țară, cît și în cele de peste hotare. Avem elevi foarte buni și sînt sigur că acest exercițiu este benefic pentru ei și obligatoriu", a menționat ministrul Educației, Igor Șarov.
În același timp, însă, ministrul exclude posibilitatea susținerii online a examenului de Bacalaureat: „Opțiunile sînt diferite, dar toate legate de evoluția ulterioară a evenimentelor și cum va evolua situația epidemiologică în RM. Însă eu exclud varianta online totalmente, deoarece Republica Moldova nu este pregătită nici din punct de vedere tehnic, nici al posibilelor fraude".
„Varianta preferată de noi ar fi organizarea examenelor de Bacalaureat tradițional, între 2 și 20 iunie. Dacă nu ne va reuși acest lucru, examinăm mai multe scenarii, însă nu le putem lasna, deoarece majoritatea statelor europene încă nu au anunțat acest lucru. Așteaptă și ei perioada cînd pandemia va descrește, ca să putem reveni la susținerea tradițională", a mai adăugat Igor Șarov.
Totodată, elevii vor avea posibilitatea să simuleze un examen de Bacalaureat online, pentru a-și autoevalua cunoștințele.
„Nu vom permite ca această generație să fie una de sacrificiu", a conchis ministrul Educației.
Anterior, ministrul Educației a declarat că MECC nu prevede sistarea examenelor în acest an și a îndemnat absolvenții să se pregătească intens de acestea.
Amintim că la data de 17 martie, Parlamentul a instituit stare de urgență în Republica Moldova, pentru 60 de zile, pînă pe 15 mai 2020.
Instituțiile de învățămînt de toate nivelurile au fost închise, iar orele sistate începînd cu data de 11 martie, în urma deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1437
- Populația:
- 2651 locuitori
Lipnic este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lipnic și Paustova. Satul Lipnic este situat la o distanță de 3 km de orașul Ocnița și la 236 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 2651 de oameni. Satul Lipnic a fost menționat documentar în anul 1437.
Comentarii
(0)