26 martie 2020, 15:45 Realitatea moldovenească views 3356
Persoanele cu necesități speciale din capitală vor primi ajutoare financiare a cîte 500 lei
26 martie 2020, 15:45 Realitatea moldovenească views 3356

Persoanele cu necesități speciale din capitală vor primi ajutoare financiare a cîte 500 lei

Persoanele cu necesități speciale din capitală vor beneficia de ajutoare financiare a cîte 500 lei, din partea municipalității, cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paști.

O decizie în acest sens a fost aprobată de Comisia municipală pentru protecție socială.

Astfel, de ajutoare a cîte 500 lei vor beneficia:

- 900 persoane cu deficiențe de auz, din cadrul Filialei Teritoriale Chișinău a Asociației Surzilor din Republica Moldova;

- 850 de persoane cu deficiențe de văz, din cadrul Organizației teritoriale Chișinău a A.O. „Asociația Nevăzătorilor din Moldova".

De asemenea, comisia municipală de profil examinează posibilitatea acordării de ajutor material pentru 1711 persoane în etate, singuratice, beneficiare a Serviciului de îngrijire socială la domiciliu. La demersul Asociației Evreilor din Moldova, ajutorul ar putea fi acordat și foștilor deținuți ai nazismului, fiind vorba de 21 de persoane.

Listele beneficiarilor de ajutoare financiare menționate au fost perfectate de către asociațiile și organizațiile de profil, în comun cu oficiile teritoriale ale Direcției generale asistență socială și sănătate.

Mijloacele financiare vor fi distribuite începînd din data de 30 martie, a.c., prin intermediul oficiilor poștale, de către lucrătorii poștei, odată cu pensiile pentru categoriile respective de cetățeni. Informarea beneficiarilor va fi asigurată de către președinții de organizații sus-menționate, precum și de direcțiile teritoriale de asistență socială.

Comisia municipală pentru protecție socială a examinat și aprobat, de asemenea, posibilitatea de acordare a pachetelor cu produse alimentare pentru 1200 de persoane social-vulnerabile, de către combinatele şcolăreşti şi agenţii economici (prestatorii de servicii de alimentare) în perioada situaţiei epidemiologice cu infecţia COVID-19, în schimbul prînzurilor gratuite acordate de către cantinele sociale.

Tot în contextul Sfintelor Sărbători de Paști, 70 de mii de pensionari, vor primi cîte 100 de lei. APL Chișinău analizează posibilitatea extinderii listei de beneficiari, și de a veni cu noi modalități de suport, începînd cu luna viitoare.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , bani

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1574
Populația:
903 locuitori

Jora de Sus este un sat din cadrul comunei Jora de Mijloc, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 29 km de oraşul Orhei şi la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 903 oameni. Satul Jora de Sus a fost menționat documentar în anul 1574.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.