|
Ce va face Poliția pe perioada stării de urgență
Pe perioada situației de urgență la nivel național, Ministerul Afacerilor Interne prin subdiviziunile sale va continua să asigure ordinea și siguranța publică, inclusiv siguranța în traficul rutier.
Angajații polițiști și carabinieri vor patrula și monitoriza teritoriile administrative, spațiile publice și vor intensifica activitățile de monitorizare a persoanelor care se află în autoizolare și carantină, transmite noi.md cu referire la Bizlaw.md.
Potrivit informațiilor publicate de către MAI, polițiștii și carabinierii vor informa cetățenii despre riscurile infecției cu COVID-19, despre măsurile recomandate de autorități și despre riscurile la care sînt supuși în momentul în care nu le respectă. Poliția va supraveghea activitatea agenților economici, va verifica dacă aceștia respectă măsurile și va interveni cu aplicarea amenzilor în cazul în care acesta sînt încălcate.
Nu în ultimul rînd, oamenii legii, în colaborare cu administrația publică locală, vor verifica agenții economici și se vor asigura dacă aceștia au sistat sau nu activitatea conform cerințelor autorităților, iar cei care nu se vor conforma se vor alege cu amenzi. Poliția este organul care va monitoriza și fluxul de pasageri, verificînd dacă se respectă restricționarea numărului persoanelor transportate. În localitățile în care a fost declarată stare de carantină sînt instalate posturi de restricționare a transportului rutier.
Ministerul anunță despre faptul că măsurile de prevenire și combatere a virusului COVID-19 vor fi intensificate în funcție de gradul crizei: cu cît mai mari vor fi riscurile, cu atît mai stricte vor fi măsurile impuse de stat. Poliția va activa la capacitate maximă, informînd și sensibilizînd societatea despre modul de protejare și comportament în spațiile publice, cu păstrarea distanței sociale de 1 m.
Angajații MAI vor continua să patruleze în adiacentul piețelor comerciale în locurile de acces public, zone de agrement, stații și autogări și vor interveni, solicitînd cetățenilor să respecte măsurile de protecție, șoferilor de transport public să limiteze numărul de persoane la 60%, iar agenților economici și alte instituții să nu pună viața angajaților în pericol, ignorînd cerințele legale, impuse în perioada Situației de urgență.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1429
- Populația:
- 5062 locuitori
Larga este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Larga şi Pavlovca. Satul Larga este situat la o distanță de 19 km de oraşul Briceni, 12 km de Lipcani şi 256 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului Larga constituia 5062 de oameni. Prima atestare documentară a satului Larga datează din iulie 1429, cînd domnul Ţării Moldovei Alexandru cel Bun îl întărea lui Dan Uncleată.
Comentarii
(0)