12 februarie 2020, 11:31 Realitatea moldovenească views 3760
Ambasadorul Iranului în Moldova: ”Spiritul național al iranienilor se manifestă prin încrederea în sine a poporului și tendința spre independență”. Partea a 2-a
12 februarie 2020, 11:31 Realitatea moldovenească views 3760

Ambasadorul Iranului în Moldova: ”Spiritul național al iranienilor se manifestă prin încrederea în sine a poporului și tendința spre independență”. Partea a 2-a

(Începutul - la 11.02.2020)

Azi este marcată Ziua Națională a Iranului. Cu această ocazie, site-ul Noi.md continuă publicarea interviului acordat de Manucehr Moradi, ambasadorul Republicii Islamice Iran în Republica Moldova. În prima parte a interviului a fost vorba despre relațiile bilaterale moldo-iraniene și perspectivele dezvoltării lor. În cea de-a doua vom vorbi despre situația internațională a Iranului, iar cea de-a treia parte poartă un caracter istorico-cultural.

Recent, SUA au ieșit din acordul nuclear cu Iranul. Au fost introduse sancțiuni. Cum credeți, în ce măsură acest pas poate influența dezvoltarea economică a Iranului și relațiile lui cu statele europene?

Sancțiunile ilegale și unilaterale ale SUA împotriva Iranului au o istorie de patruzeci de ani, noi le numim terorism economic, deoarece aceste sancțiuni prezintă un pericol pentru sănătatea și bunăstarea poporului iranian, de facto este un embargou asupra produselor alimentare și a medicamentelor. Cu regret, țările europene, în pofida angajamentelor asumate conform acordului nuclear, nu au întreprins careva pași, chiar dacă cunosc caracterul antiuman al sancțiunilor americane.

Continuarea aricolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Iran , ambasador , interviu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
2486 locuitori

Brăneşti este un sat din cadrul comunei Ivancea, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 17 km de oraşul Orhei şi la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2486 de oameni. Satul Brănești a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.