04 octombrie 2012, 15:10 Realitatea moldovenească views 7484
04 octombrie 2012, 15:10 Realitatea moldovenească views 7484

Timofti: Legea privind egalitatea șanselor a fost adoptată pentru protecția minorităților sexuale

Autoritățile moldovene au recunoscut că legea privind egalitatea șanselor a fost adoptată pentru protecția persoanelor cu orientare sexuală netradițională. O astfel de declarație a făcut la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei președintele R.Moldova Nicolae Timofti, contestînd  astfel cuvintele prim-ministrului Vladimir Filat, că legea anti-discriminare nu are nici o legătură cu adepții orientării netradiționale, relatează moldnews.md.

Răspunzînd la întrebarea de ce în Parlamentul Republicii Moldova atît de des răsună declarații homofobe, Nicolae Timofti a spus că respectă „opiniile oamenilor. 35 ani am fost judecător. Întotdeauna am respectat opiniile părților care se prezentau în fața justiției. Am respectat întotdeauna opiniile oamenilor gata pentru dialog ".

"Faptul că există opinii diferite în parlament este un semn că sîntem o țară democratică în care oamenii pot vorbi liber. Vreau ca această expresie să rămînă la nivelul de exprimare și nu acțiune", - a spus el.

"Și eu, dacă vorbim despre minoritățile sexuale, vreau să spun că această problemă a fost pe ordinea de zi în Parlament și în societate pentru mult timp și a găsit în sfîrșit o soluție. Prin adoptarea unei legi care a împăcat toate părțile. O dată și pentru totdeauna," - a declarat el.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
222 locuitori

Cortenul Nou este un sat din cadrul comunei Cealîc, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Taraclia și la 144 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 222 de oameni. Satul Cortenul Nou a fost menționat documentar în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.