21 august 2019, 09:30 Realitatea moldovenească views 3380
Dodon convoacă de urgență Consiliul Suprem de Securitate. Subiect de discuții Avia Invest
21 august 2019, 09:30 Realitatea moldovenească views 3380

Dodon convoacă de urgență Consiliul Suprem de Securitate. Subiect de discuții Avia Invest

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, convoacă de urgență Consiliul Suprem de Securitate, informează Noi.md.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, președintele spune că drept subiect central al ședinței va fi tranzacția anunțată în spațiul public, privind vînzarea companiei Avia Invest, ”care conform deciziei criminale a fostei guvernări a preluat Aeroportul Internațional Chișinău”.

”Cer Ministerului Economiei și Infrastructurii și tuturor instituțiilor statului să pregătească informația aferenta acestei tranzacții, prin intermediul căreia compania vinovată de fărădelegile admise la aeroport, inclusiv contrabanda și evadarea din țară a unor criminali, a fost vîndută, iar dreptul de concesionare pe încă 43 de ani a trecut la o altă companie”, a  scris Dodon.

Potrivit șefului statului, în cadrul ședinței se vor discuta riscurile pentru stat aferente acestei tranzacții și soluțiile pentru readucerea aeroportului în gestionarea statului. Organele de drept vor prezenta informația privind investigarea circumstanțelor concesionării aeroportului unui grup de escroci, iar Ministerul Economiei și Infrastructurii urmează să informeze CSS și societatea despre modul în care Avia Invest și-a respectat obligațiunile contractuale, inclusiv pe programul de investiții, efectuate inclusiv din banii colectați de la pasageri.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
165 locuitori

Chilişoaia este un sat din cadrul comunei Boldureşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Nisporeni și la 81 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 165 de oameni. Satul Chilişoaia a fost înființat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.