19 august 2019, 14:20 Realitatea moldovenească views 3371
Secții de votare mai accesibile pentru persoanele cu dizabilități
19 august 2019, 14:20 Realitatea moldovenească views 3371

Secții de votare mai accesibile pentru persoanele cu dizabilități

Studiul „Acces egal pentru toți în secțiile de votare” reprezintă un audit al accesibilității secțiilor de votare, realizat de Alianța INFONET și partenerii săi. 

Acest studiu a fost făcut la comanda PNUD Moldova, în cadrul proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de PNUD Moldova și finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Ambasada Marii Britanii la Chișinău prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare și Ambasada Olandei prin Programul Matra.

Studiul prezintă gradul de accesibilitate în 612 secții de votare din șase regiuni cheie: raioanele Edineț, Hîncești, Căușeni, municipiile Chișinău și Bălți și UTA Găgăuzia. Acest număr reprezintă peste 30 la sută din clădirile publice în care de obicei sînt organizate secții de votare la alegerile desfășurate în Republica Moldova.

Sursa: md.undp.org

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1748
Populația:
6242 locuitori

Grătiești este un sat şi comună în componenţa municipiului Chișinău. Are o suprafaţă de circa 1.62 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.65 km. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Grătiești și Hulboaca. Satul Grătieşti este situat în centrul Moldovei, la o distanță de 8 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia la nivelul comunei Grătieşti constituie 6242 de oameni. Satul Grătieşti este atestată documentar pentru prima dată la 1748, cu numele de Hulboaca Nouă.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.