24 iulie 2019, 16:05 Realitatea moldovenească views 2772
Opinie: Sîntem puși în gaj la cămătarii externi
24 iulie 2019, 16:05 Realitatea moldovenească views 2772

Opinie: Sîntem puși în gaj la cămătarii externi

Omul de afaceri, Dumitru Cebotărescu scrie într-o postare pe pagina sa de Facebook că are senzația că prioritățile acestui guvern sînt strict bazate pe ideea de a se împrumuta cu cît mai mulți bani, cît mai repede și pe condiții cît mai pipărate, informează Noi.md.

"Modificările care au fost propuse în politica fiscală a „guvernului iute credit", mai mult seamănă cu hotărîrile luate de un manager de creditare și nicidecum cu deciziile unor economiști care se gîndesc la dezvoltarea țării. Reducerea TVA-ului la 10% pentru HoReCa, măsură obținută inclusiv și datorită studiului făcut chiar de un deputat din actuala Guvernare (Dumitru Alaiba), a fost propusă spre anulare de actualul ministru de finanțe. Apropo, în România e doar 5%, iar la noi, guvernanții vor să-l crească înapoi la 20%.

Ce ne așteaptă:

- creșterea prețului pentru consumatorul final cu minim 10%.

- micșorarea salariilor și chiar micșorarea numărului de personal. Pentru cine nu știe, creșterea prețurilor înseamnă scăderea vînzărilor.

- micșorarea sumei totale de impozite plătite la stat, datorită scăderii activității economice.

- falimentarea multora din domeniul alimentației publice.

Ori, cu o probabilitate foarte mare, alimentația publică se va întoarce în zona neagră a economiei. Pentru a evita falimentarea și a rămîne funcțională, alimentația publică va lucra „pe sub masă", scrie omul de afaceri în postarea sa.

Acesta spune că dintr-un stat capturat am ajuns să fim gajați de noul Guvern la cămătarii externi.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

credit

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
349 locuitori

Costeşti este un sat din cadrul comunei Ivanovca, raionul. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 349 de oameni. Satul Costești a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.