17 iulie 2019, 17:25 Realitatea moldovenească views 3518
De unde facem rost de procurori și judecători integri?
17 iulie 2019, 17:25 Realitatea moldovenească views 3518

De unde facem rost de procurori și judecători integri?

Societatea moldovenească salută multașteptatele procese de curățare în organele de drept și sistemul de justiție inițiate în Moldova, însă plecarea figurilor-cheie care deserveau regimul anterior ce a uzurpat puterea nu va contribui la soluționarea problemelor, deoarece este vorba doar despre „vîrful aisbergului".

Pentru restabilirea încrederii cetățenilor în sistemul de justiție, urmează nu numai să se asigure numirea unor profesioniști integri în posturile de vîrf, dar și să se repete, în sine, fapta eroică a lui Heracles de curățare totală a „grajdurilor lui Augias".

Deputații în Parlament din partea majorității de guvernare consideră că viitoarea conducere nouă a Procuraturii Generale urmează să efectueze o revizie totală și să dea o apreciere juridică acțiunilor și inacțiunilor tuturor angajaților, inclusiv celor ale lui Eduard Harunjen care și-a dat demisia, deoarece, potrivit Codului Penal, este sancționată atît acțiunea, cît și inacțiunea, care în unele cazuri este și mai nocivă. Acest fapt a fost confirmat și de istoria cu furtul miliardului care a dus țara într-o criză profundă. Organele competente au permis sustragerea miliardelor din bănci, iar rezultate reale ale investigației „jafului secolului" nu s-au văzut, reiese că pisica nu prinde șoarecii. Și multe dintre persoane vinovate de crearea acestei situații și comiterea altor fărădelegi s-au ascuns.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

procuror , judecător

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
1966 locuitori

Baimaclia este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Surchiceni și Baimaclia. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Căușeni și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1966 de oameni. Satul Baimaclia a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.