06 septembrie 2012, 09:38 Realitatea moldovenească views 10229
06 septembrie 2012, 09:38 Realitatea moldovenească views 10229

Ministerul de Interne a lansat serviciul "e-Cazier" on-line

Ministerul Afacerilor Interne, cu suportul Centrului de Guvernare Electronică, a lansat astăzi serviciul public electronic "e-Cazier". Pentru a solicita cazierul în format electronic, cetăţenii vor avea nevoie doar de un calculator conectat la Internet, informează MOLDPRES.

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, Dorin Recean, începînd cu ziua de azi, cetăţenii îşi vor putea comanda un cazier judiciar de acasă, fără a fi nevoiţi să se deplaseze la Chișinău şi, totodată, evitînd cozile interminabile de la Direcţia informare şi evidenţă operativă.

Recean a mai declarat că, o dată cu lansarea acestui serviciu nou, s-a dorit simplificarea procedurii de obţinere a cazierului judiciar, care este un act necesar pentru majoritatea cetăţenilor. "Veţi putea comanda acest cazier în regim on-line, de acasă, de la birou sau de oriunde aveţi un calculator şi acces la internet. Mai mult, veţi putea plasa o comandă şi la cele peste 400 de terminalele de plăţi electronice din ţară, care acceptă acest serviciu", a spus ministrul.

Stela Mocan, directoarea Centrului de Guvernare Electronică, a menţionat că prin lansarea acestui serviciu public electronic va creşte transparenţa în actul guvernării, se va diminua corupţia şi se va debirocratiza sistemul.

Eugeniu Ursu, şeful Direcţiei informare şi evidenţă operativă de la MAI, a specificat că cererea de obţinere a cazierului va putea fi înregistrată de oriunde 24 din 24 de ore, iar prezenţa fizică la ghişeu a persoanelor va fi necesară doar pentru a ridica certificatul. Pe viitor, cazierul judiciar va putea fi recepţionat direct la domiciliu.

Cei care au nevoie de cazier judiciar şi nu au acces la Internet vor putea merge la bancă pentru a solicita completarea cererii de obţinere a cazierului prin serviciul "e-Cazier". Serviciul "e-Cazier" va fi accesibil, de asemenea, prin terminalele de plată. Pe viitor, cetăţenii vor putea plăti on-line pentru cazier, folosind serviciul de plăţi electronice.

Cazierul judiciar este un act care certifică dacă o persoană fizică sau juridică este condamnată sau dacă au fost luate măsuri cu caracter penal împotriva acesteia, notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

internet , Moldova , servicii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
2098 locuitori

Cenac este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Cenac este unicul sat din cadrul comunei cu același nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Cimișlia și la 84 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2098 de oameni. Satul Cenac a fost menționat documentar în anul 1817.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.