27 iunie 2019, 18:24 Realitatea moldovenească views 3007
Trebuie să întorci datoria la energie electrică și vara? Înseamnă că achiți prea mult pe căldură...
27 iunie 2019, 18:24 Realitatea moldovenească views 3007

Trebuie să întorci datoria la energie electrică și vara? Înseamnă că achiți prea mult pe căldură...

Dacă ești și tu din Moldova, cu siguranță nu o singură dată ți-a venit ideea să deconectezi întreg sistemul de încălzire din cauza sumelor enorme spre achitare! Mai mult chiar, sumele calculate sunt atât de mari, încât multă populație este nevoită să întoarcă și acum vara datoriile acumulate. Iar cauza, după cum s-ar putea să știi deja, este adesea valoarea greșit calculată pentru achitare.

Sigur, te-ai putea număra printre cei norocoși care în timpul perioadei reci a avut parte de o temperatură confortabilă. Totodată, s-ar fi putut întâmpla ca termometrul să arate o valoare mai joasă și să fi fost nevoit să încălzești în plus, cu ajutorul unui cămin electric. În oricare dintre cele 2 categorii te-ai încadra, cu siguranță, cel mai mare disconfort a fost adus de cheltuielile pe care trebuie să le suporți la final de lună.

De exactitatea datelor de la contor depinde cât va fi nevoie să scoți din buzunar. Pentru a evita situațiile cu inexactități de calcul, monitorizarea individuală și independentă a consumului de energie devine un lucru vital. Pentru a putea fi sigur de exactitatea valorilor indicate este important să alegi un contor termic pe măsură. Astăzi, piața oferă o gamă largă de produse.

Despre contorul termic ultrasonic

Contoarele termice ultrasonice sunt contoare inteligente, construite în așa mod, încât nu există niciun element care ar putea fi mișcat mecanic, ceea ce duce la creșterea fiabilității, spre deosebire de alte tipuri. Disponibile într-o gamă largă de modele, care variază în funcție de dimensiune și mod de funcționare, pot fi utilizate pentru măsurarea energiei termice sau a celei de răcire și în clădirile rezidențiale, comerciale sau în birouri.

Proprietățile unui contor termic ultrasonic

Chiar dacă există o gamă largă de modele, de regulă acestea au unele elemente similare și același principiu de funcționare.

Acestea funcționează pe baza a doi emițători amplasați opus și un receptor de semnal. Este compus dintr-o secțiune tubulară, conectată la senzori de temperatură, două termometre, un bloc de calcul și un ecran LCD. Debitmetrul este construit din metal, fiind robust și poate fi supus mereu unor temperaturi pe până la 130° C. Este protejat împotriva condensului și poate fi utilizat în sisteme cu diferite presiuni de lucru. La fel, datorită faptului că asemenea contoare au dimensiuni compacte, pot fi montate în orice spațiu și rotite conform cazului. Este suficient să apăsați pe un buton pentru ca toate informațiile să apară pe display - acesta din urmă permite citirea lejeră a datelor în orice poziție.

Avantajele

-       Informațiile afișate pe display sunt detailate;

-       Nu formează presiune hidraulică;

-       Durată lungă de viață a bateriei, datorită consumului scăzut de energie;

-       Fiabilitate;

-       Posibilitatea de a transmite date la distanță;

-       Memorie de date citită extensiv.

După cum zice și proverbul: cumpără-ți de vara sanie și iarna car, te îndemnăm să te gândești de acum la economisirea energiei electrice! Contorul termic cu ultrasunet este o alegere perfectă în acest sens, pentru persoanele care preferă să țină situația sub control, pentru a evita cheltuielile în plus la final de lună, și pentru cei care pun un mare preț pe calitatea, dar și rezistența în timp a produselor.

 

Cuvinte cheie:

energie electrică , datorii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
201 locuitori

Mihailovca Nouă este un sat din cadrul comunei Hîrjău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîbnița și la 106 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 201 oameni. Satul Mihailovca Nouă a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.