|
Todua: Trebuie creată comisia pentru investigarea activității PDM-ului
Este necesar să fie creată comisia, care să investigheze activitatea Partidului Democrat din Moldova și să ofere răspunsuri la multe întrebări existente, astfel încît pe viitor să nu mai existe dintre aceia, dispuși să profite de structurile de stat și să pretindă să rămînă la putere pe viață.
Această opinie a fost exprimată de istoricul, politologul, fost membru al Parlamentului Republicii Moldova (2010-2014) Zurab Todua, transmite Noi.md.
Comentînd pe pagina sa de pe rețelele de socializare cererea deputaților PDM de a fi audiat în Parlament ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene cu privire la poziția lui Vlad Batrîncea și a lui Andrei Năstase de a sprijini decizia de reîntoarcere a Rusia în cadrul APCE, a menționat că prin această cerere membrii PDM-ului au demonstrat ignoranța lor strigătoare la cer.
Potrivit explicaţiilor calificate ale fostului viceprim-ministru, fostului ministru al Economiei și actualul expert independent, Alexandru Muravschi, deputaţii Parlamentului RM, delegați de Parlament pentru a participa la ședințele APCE nu au votat în calitate de reprezentanți ai țării conform instrucțiunilor din partea Parlamentului lor, ci în calitate de deputați ai APCE.
Prin urmare, a le cere raportul de ce au votat aşa și nu altfel, nu are dreptul nimeni. "Înainte de a cere explicații de la cineva, Domnilor democrați, trebuie să daţi, mai întîi, explicaţii ce s-a întîmplat în Moldova sub administrația dvs., cel puțin din anul 2014. În special, referitor la: furtul miliardului, exploatarea întreprinderilor de stat în interesul dvs., prizonierii politici, "bursele" în plicuri, tentativa de lovitură de stat, despre cauzele fugii conducătorului dvs. și despre multe alte lucruri", a scris Zurab Todua.
"Dacă ar fi să judecăm corect, ar fi bine să creăm comisia pentru investigarea activității PDM-ului, pentru a da răspunsuri la aceste și la alte întrebări. Astfel încît pe viitor să nu mai existe doritori dispuși să profite de structurile de stat și să pretindă să rămînă la putere pe viață", a subliniat istoricul, politologul, fostul membru al Parlamentului RM.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1483
- Populația:
- 1211 locuitori
Peticeni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Satul Peticeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Călărași și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1211 oameni. Satul Peticeni a fost menționat documentar în anul 1483 cu denumirea Leucăuți.
Comentarii
(0)