29 august 2012, 15:35 Realitatea moldovenească views 10341
29 august 2012, 15:35 Realitatea moldovenească views 10341

Farmaciile rurale din Republica Moldova sînt pe cale de dispariție


Foto: pan.md

Societatea Farmaciștilor din Moldova avertizează că, ca urmare a unui ordin emis de Ministerul Sănătății toate farmaciile din mediul rural ar putea să dispară, relatează pan.md.

Președintele societății Veaceslav Stratu a remarcat faptul că ministerul a emis un ordin prin care toate încăperile și toate farmaciile care țin de centrele medicilor de familie și care au sucursale în zonele rurale, trec la balanța SA "Sanfarm-Prim". Acest lucru are loc în condițiile cînd 60% din activele întreprinderii o reprezintă datoriile.

Președintele societății farmaciștilor a declarat că în Raportul privind administrarea și deetatizarea proprietății de stat în 2011 se spune că SA "Sanfarm-Prim" are pierderi de 0,98 milioane de lei, în această societate pe acțiuni s-au redus în mod semnificativ veniturile din vînzări – cu 8,1 milioane lei, iar majoritatea indicatorilor sînt negativi.

În conformitate cu ordinul consiliile raionale trebuie să închirieze spațiile pentru cel puțin o perioadă de 10 ani. Potrivit documentului ministerial, obiectivul este de a îmbunătăți deservirea farmaceutică în mediul rural.

Cuvinte cheie:

localitati , sanatate , medicina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772-1773
Populația:
502 locuitori

Lopatna este un sat din cadrul comunei Jora de Mijloc, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Orhei și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 502 oameni. Satul Lopatna a fost menționat documentar în anii 1772-1773.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.