11 iunie 2019, 15:25 Realitatea moldovenească views 3081
Maia Sandu răspunde la invitația PDM
11 iunie 2019, 15:25 Realitatea moldovenească views 3081

Maia Sandu răspunde la invitația PDM

Opoziția parlamentară blochează în mod ilegal și abuziv instituțiile statului, declarația aparține prim-ministrului Republicii Moldova, Maia Sandu.

Într-un briefing de presă, aceasta a spus că invitația la dialog venită din partea PDM-ului arată încă o dată intenția lor de a nu se conforma legii.

"Singura formă de dialog ar putea avea în plenul parlamentului. Iată de ce, cerem eliberarea imediată a instituțiilor statului, retragerea persoanelor agresive din apropierea acestora, asigurarea accesului la locurile de munca a funcționarilor noi numiți și încetarea presiunilor, amenințărilor asupra funcționarilor publici și a cetățenilor", a spus Maia Sandu.

Doar în condițiile sus-menționate poate fi vorba de un dialog între formațiunile politice care au intrat în Parlamentul de legislatura a X-a.

"La ora 14 are loc o nouă ședință a palamentului, deputații PDM trebuie să se prezinte la această ședință. Noi nu acceptăm discuții ascunse de ochii lumii, singura formă democratică și legală de dialog este în parlament", a punctat prim-ministrul.

Aceasta a mai menționat că Republica Moldova are parlament legitim și guvern legal investit, recunoscut de partenerii internaționali. Maia Sandu a îndemnat angajații instituțiilor statului să ignore toate indicațiile venite "de la regimul care pleacă", asigurîndu-i că locurile lor de muncă vor fi păstrate.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , PDM

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1516
Populația:
1259 locuitori

Oneşti este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Onesti si Strimbeni. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Hîncești și la 68 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1259 de oameni. Satul Onești a fost menționat documentar în anul 1516.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.