16 aprilie 2019, 12:00 Realitatea moldovenească views 15104
Marea intimidare a blocului ACUM
16 aprilie 2019, 12:00 Realitatea moldovenească views 15104

Marea intimidare a blocului ACUM

Ori o majoritate parlamentară funcțională cu blocul ACUM, ori alegeri anticipate. Decizia a fost luată vineri, 12 aprilie, de Consiliul republican al Partidului socialiștilor.

La negocierile PSRM cu blocul ACUM, desfășurate în ajun, "acumiștii" au o abordare foarte ciudată a dialogului cu un potențial partener de coaliție. În esență, poziția blocului de opoziție, care în alegeri a obținut al treilea rezultat, s-a redus la următoarele: socialiștii, care au obținut cel mai mare număr de mandate, trebuie să devină niște statiști "în numele dezoligarhizării țării" și să îndeplinească docil toate condițiile înaintate de ACUM. Se pare că cei din blocul ACUM nu au auzit despre faptul că negocierile sînt o artă a compromisului. Precum și despre aceea, că la adoptarea actelor legislative există anumite proceduri juridice, în caz contrar aceste acte legislative ar putea fi anulate.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

politica , Blocul ACUM

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1840
Populația:
1974 locuitori

Chetrosu este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chetrosu și Todireşti. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Anenii Noi și la 18 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1974 de oameni. Satul Chetrosu a fost menționat documentar în anul 1840.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.