04 aprilie 2019, 15:05 Realitatea moldovenească views 15485
Asistență telefonică gratuită pentru persoanele cu dizabilități
04 aprilie 2019, 15:05 Realitatea moldovenească views 15485

Asistență telefonică gratuită pentru persoanele cu dizabilități

Persoanele cu dizabilități vor beneficia de asistență telefonică gratuită.

Executivul a aprobat astăzi Regulamentul de organizare și funcționare a Serviciului de asistență telefonică gratuită pentru persoanele cu nevoi speciale și a Standardelor minime de calitate.

Prin acest serviciu se urmărește prevenirea și reducerea încălcării drepturilor persoanelor cu dizabilități. Apelînd numărul de telefon gratuit, persoanele cu nevoi speciale vor primi suport informațional, consiliere, vor putea raporta cazurile suspecte de încălcare a drepturilor sau situațiile de risc. Cazurile identificate vor fi redirecționate către organele competente și organizațiile partenere.

Serviciul va avea un număr de telefon gratuit, care va fi disponibil în regim non-stop, cu acces simultan din țară și de peste hotare. Costul apelurilor interne sînt suportate de prestator, iar a celor externe - de apelant. Serviciul poate fi contactat și prin WhatsApp, Viber, Skype sau SMS.

Pentru activitatea Serviciului, în bugetul de stat pentru anul curent sînt prevăzute peste 963 mii de lei.

Serviciul de asistență telefonică gratuită pentru persoanele cu dizabilități a fost lansat în ianuarie 2017, în cadrul unui proiect pilotat de societatea civilă și finanțat de UE.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
2928 locuitori

Prepeliţa este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mihailovca, Prepelița, Clișcăuți, Șestaci. Satul Prepelița se află la distanța de 16 km de orașul Sîngerei și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 2928 de oameni. A fost menționat documentar în 1604 cu numele Burnărești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.