05 martie 2019, 10:30 Realitatea moldovenească views 11955
Procedura de eliberare a permisului de conducere, schimbată
05 martie 2019, 10:30 Realitatea moldovenească views 11955

Procedura de eliberare a permisului de conducere, schimbată

În viitorul apropiat, în ţară se preconizează modificarea procedurii de eliberare a permisului de conducere.

În curînd, procedura de eliberare a permisului de conducere în Republica Moldova se va schimba. Acest lucru se datorează faptului că Agenția de Guvernare Electronică a lansat procesul de reorganizare a celor trei servicii implicate în determinarea gradului de invaliditate și capacitate de muncă, calcularea prestațiilor și a indemnizațiilor de șomaj, precum și eliberarea permiselor de conducere.

Potrivit Cancelariei de Stat, în ultimul an, a fost accelerat procesul de implementare a reformelor în domeniul modernizării serviciilor publice, îmbunătățirea calității acestora și satisfacerea nevoilor cetățenilor.

Este de așteptat ca, în procesul de creare a unei platforme de instruire electronică pentru sectorul public, să se creeze produse și servicii de instruire online în domeniile serviciilor publice reorganizate și furnizarea acestora către cetățeni.

A continuat actualizarea și furnizarea acestor produse la nivel național, cum ar fi Platforma de interacțiune MConnect - un serviciu pentru schimbul de date în timp real între agențiile guvernamentale și e-Vinieta - o platformă care permite înregistrarea online și plata vinietelor la trecerea frontierei de stat.

În următorii 3 ani, mai mult de 20 de servicii dintre cele mai des folosite de cetățeni vor fi supuse unui proces de regîndire. În scopul creşterii gradului de accesibilitate, se preconizează construirea în țară, pînă în anul 2023, a aproximativ 100 de centre universale de deservire.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

permis de conducere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
22 locuitori

Vadul-Leca Nou este un sat din cadrul comunei Căzăneşti, raionul Teleneşti. Localitatea este situată la distanța de 40 km de orașul Telenești şi la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 22 de oameni. Satul Vadul-Leca Nou a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.