20 februarie 2019, 09:40 Realitatea moldovenească views 10909
Va fi instituit un centru de reparație a cărucioarelor rulante
20 februarie 2019, 09:40 Realitatea moldovenească views 10909

Va fi instituit un centru de reparație a cărucioarelor rulante

În Republica Moldova va fi instituit un centru de reparație și asamblare a cărucioarelor rulante. Totodată, specialiștii tehnicieni din cadrul Centrului Republican Experimental Protezare, Ortopedie și Reabilitare (CREPOR) vor beneficia de un curs de instruire gratuit privind reparația, adaptarea și menținerea cărucioarelor.

Inițiativa a fost înaintată de Jane Ebel, expert în domeniul dizabilității și educației incluzive din Marea Britanie la o întrevedere cu secretarul general de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Boris Gîlca.

„Este un proiect inovativ. Cred că parteneriatul dintre stat și societatea civilă va aduce plus valoare și vom putea să ne implicăm pentru ca fiecare persoană cu dizabilități să se integreze pe deplin în viața societății", a declarat Boris Gîlca.

În contextul inițiativei propuse, secretarul general de stat a asigurat că va fi identificat un spațiu în cadrul CREPOR, unde persoanele cu dizabilități se vor putea adresa oricînd pentru servicii de menținere tehnică a cărucioarelor. Potrivit Ministerului Sănătății, în perioada imediat următoare, conducerea CREPOR urmează să aibă consultări tehnice cu reprezentanții din Marea Britanie pentru realizarea obiectivelor discutate în cadrul ședinței.

Conform datelor CREPOR, în anul 2018 au fost repartizate 453 de cărucioare rulante, iar în acest an urmează să fie distribuite cărucioare pentru încă 780 de persoane care se află în lista de așteptare. Potrivit datelor statistice, peste 27 mii de persoane se deplasează în cărucioare rulante.

Sursa: moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1436
Populația:
779 800 locuitori
Logo

Municipiul Chișinău este capitala Republicii Moldova, centru urban cu important potenţial economic, social, cultural. Amplasat  în partea centrală a țării, este traversat de rîul Bîc. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 779 800  locuitori. Prima atestare documentară a Chişinăului datează din anul 1436, cînd domnitorii Ilie şi Ştefan întăresc logofătului Oancea posesiunile sale, aflate în hotar cu “Cheşeneul lui Acbaş". În 1576 documentele menţionează Chişinăul ca sat în ţinutul Lăpuşnei, cu mori în Bîc.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.