29 ianuarie 2019, 12:20 Realitatea moldovenească views 13990
Dodon a promis să ajute familiile tinere în obținerea locuințelor
29 ianuarie 2019, 12:20 Realitatea moldovenească views 13990

Dodon a promis să ajute familiile tinere în obținerea locuințelor

Prin decret prezidențial, anul 2019 a fost declarat în Moldova drept Anul Familiei. Pentru a promova, proteja și susține integritatea familiilor, va fi elaborat un program național cuprinzător pentru promovarea relațiilor sănătoase de familie.

Acesta a fost subiectul discursului lui Igor Dodon în cadrul ceremoniei oficiale de lansare a Anului Familiei în Moldova.

Potrivit şefului statului, o atenție deosebită va fi acordată măsurilor sociale prin dezvoltarea unui program de sprijin pentru familiile tinere doritoare a obține o locuință; inițiativa prezidențială privind plata capitalului de maternitate va fi reactualizată prin majorarea cuantumului alocației unice pentru nașterea primului copil – la 15 mii lei, al doilea copil – la 20 mii și al treilea copil - la 30 mii lei.

Sursa: aif.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , locuință , familie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1904
Populația:
302 locuitori

Hrubna Nouă este un sat din cadrul comunei Taxobeni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Fălești și la 151 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 302 oameni. Satul Hrubna Nouă a fost înființat în anul 1904.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.