26 octombrie 2018, 14:25 Realitatea moldovenească views 13218
Amenzile pentru braconaj vor fi majorate
26 octombrie 2018, 14:25 Realitatea moldovenească views 13218

Amenzile pentru braconaj vor fi majorate

Amenzile pentru încălcarea legislației privind fondul cinegetic și protecția vnatului vor fi înăsprite. Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi în prima lectură de către legislativ.

Inițiativa aparține deputatului Anatolie Gorilă şi prevede crearea, în baza unui fond cinegetic național unic, a mai multor rețele de fonduri de vânătoare specializate, care să includă fondurile de tip silvic şi transmiterea acestora în gestionare Societăţii Vânătorilor şi Pescarilor din Moldova, Agenţiei „Moldsilva", instituţiilor de învăţământ specializate.

Documentul mai stabileşte şi posibilitatea acordării dreptului succesoral de folosinţă, pe termen lung, a animalelor de vânătoare utilizatorilor care au practicat această activitate anterior şi îşi asumă toate responsabilităţile în vederea protecţiei animalelor.

Proiectul de lege mai prevede înăsprirea pedepselor, în cazul încălcărilor, inclusiv amenzi de câteva ori mai mari decât cele existente, confiscarea instrumentelor de braconaj, transportului, atragerea persoanelor culpabile la răspundere administrativă şi penală pentru braconaj.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

amenda , Braconaj

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
1461 locuitori

Slobozia-Cremene este un sat din cadrul comunei Vărăncău, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Soroca și la 142 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1461 de oameni. Satul Slobozia-Cremene a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.