|
Au fost aleși cei mai buni pedagogi din Moldova
Cei mai buni profesori şi educatori ai anului au fost premiaţi de autorităţi în cadrul unui concert organizat de Guvern.
Pe lîngă flori, diplome şi urări, cei care au luat premiul întîi s-au ales cu 50 de mii de lei, cei cu premiul doi - 25 de mii de lei, iar cei cu premiul trei au primit o sumă de 15 mii de lei.
"Sînt conştient că acest premiu nu-mi aparţine doar mie, dar multor alţi oameni care au investit în mine muncă, susţinere, energie pozitivă şi atitudine", a menţionat Lilian Şonţu, profesorul anului 2018.
"Emoţiile sînt de nedescris pentru că fiecare dascăl visează să ajungă pe acest munte numit pedagogul anului. Este o muncă asiduă, zilnică pe care am depus-o 18 ani, educînd cinci generaţii", a precizat Tatiana Plăcintă, învăţătorul anului 2018.
"Toţi sînt în felul său buni şi cei care au luat locul trei şi doi, şi unu, şi cei care nu au fost nominalizaţi astăzi, pentru că orice cadru didactic depune un efort enorm", a afirmat Tatiana Eşanu, educatorul anului 2018, premiul II.
Printre profesorii care au venit la concertul de la Palatul Naţional a fost şi dirigintele premierului Pavel Filip: "El în toate se pricepea, toate îi plăceau şi fizică şi matematică, şi chimie, şi istorie. Era un elev disciplinat. Mă bucur că am cultivat ceva bun".
"Resursa noastră şi bogăţia Republicii Moldova, trebuie să înţelegem cu toţii o dată şi pentru totdeauna că sînt oamenii şi aici de sigur sistemul de educaţie îşi are rolul său cheie în dezvoltarea în continuare a Republicii Moldova", a declarat premierul Pavel Filip.
"Îmi permiteţi să vă felicit cu sărbătoarea voastră profesională, să vă doresc multă sănătate, curaj, optimism, dragostea elevilor şi respectul părinţilor care vin cu aceşti copii. La mulţi ani, iubiţi învăţători", s specificat Monica Babuc, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.
Şi preşedintele Parlamentului, Adrian Candu, a oferit mai multe distincţii unui grup de profesori.
"În Japonia știți bine că este o tradiție, oamenii se închină. Cu o singură excepție, în fața împăratului Japoniei, este doar o singură profesie care au dreptul să nu se aplece. Şi este vorba despre profesori. De aia respect pentru ei şi pentru munca pe care o depun", a subliniat Andrian Candu.
Ziua profesorului este sărbătorită anual la 5 octombrie.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1790
- Populația:
- 2497 locuitori
Şipca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vesioloe și Şipca. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Grigoriopol și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Şipca alcătuia 2497 de cetăţeni în anul 1997. Satul Șipca a fost menționat documentar în anul 1790.
Comentarii
(0)