01 octombrie 2018, 15:00 Realitatea moldovenească views 8449
Premii pentru 11 vîrstinici din țară
01 octombrie 2018, 15:00 Realitatea moldovenească views 8449

Premii pentru 11 vîrstinici din țară

Un număr de 11 persoane în etate au devenit cîștigătoare ale concursului național „Pentru o viață activă la orice vîrstă". Aceștia s-au ales cu diplome și premii în valoare totală de 40 mii de lei.

Premianții au vîrste de peste 60 de ani și au fost selectați pentru realizări importante în domeniile cultural-artistic, meșteșuguri populare, sănătate, educație, sport, activitate civică, voluntariat și agricultură.

Cîștigătorii au fost felicitați astăzi de către ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, care a specificat că aceștia sînt un exemplu pentru întreaga societate. Potrivit ministrului, în prezent încă mai există prejudecăți că dacă ai atins vîrsta de pensionare, atunci nu mai ești activ.

„Este de datoria noastră să facem totul pentru a crea condițiile necesare ca seniorii, părinții, bunicii noștri să fie cît mai activi și să fie parte integrantă a societății. Experiența lor poate contribui semnificativ la dezvoltarea societății", a declarat Silvia Radu.

Una dintre cîștigătoarele concursului este Domnica Petrovici, în vîrstă de 66 de ani, din raionul Edineț. Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, aceasta a fost selectată pentru implicarea activă în organizarea activităților educaționale și culturale pentru persoanele vîrstnice în comunitatea sa.

Concursul pentru premiul național pentru vîrstnici este la a II-a ediție și s-a desfășurat în perioada 25 iulie – 1 septembrie curent. La acesta au participat în jur de 30 de vîrstnici. Evenimentul a fost organizat în contextul Zilei Internaționale a persoanelor în etate, celebrată anual la data de 1 octombrie.

În Republica Moldova locuiesc circa 630 mii de persoane cu vîrsta de peste 60 de ani.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

bani , Vîrsta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1877
Populația:
405 locuitori

Hîrtop este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bruslachi, Mocreachi, Hîrtop și Marian. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 65 km de Chișinău. Populaţia satului Hîrtop alcătuia 405 oameni în anul 2007. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1877.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.