10 septembrie 2018, 16:40 Realitatea moldovenească views 10819
Au fost desemnaţi cei mai buni pădurari ai anului 2018
10 septembrie 2018, 16:40 Realitatea moldovenească views 10819

Au fost desemnaţi cei mai buni pădurari ai anului 2018

Cel mai bun pădurar al anului 2018 a fost desemnat Veaceslav Struţ, colaborator al Întreprinderii silvo-cinegetice Străşeni.

Învingătorul a fost ales în urma desfăşurării celei de-a XX-a ediţii a concursului profesional, organizat la finele săptămînii trecute de Agenţia „Moldsilva".

Concursul „Cel mai bun pădurar"-2018 a avut loc în localitatea Albota de Sus, raionul Taraclia, şi a întrunit 27 de participanţi din Republica Moldova şi România.

Concurenții au fost supuși mai multor încercări, printre care probe teoretice şi practice, testări în diferite situaţii concrete. Pădurarii au trebuit să determine speciile de arbori şi arbuşti forestieri după seminţe, frunze, puieți şi coajă, să demonstreze aşezarea şi cubarea corectă a lemnului, să identifice speciile de vînat după urme, păsările după sunet etc.

"Apreciem interesul manifestat de către pădurari pentru acest concurs, care devine o competiţie profesională prestigioasă. Pe parcursul anilor urmărim cu satisfacţie cum creşte nivelul de competenţă şi pricepere al pădurarilor din ţară, iar titlul obţinut devine o onoare pentru cîştigător. Avem colaboratori care sînt o mîndrie pentru Agenţie şi ne vine tot mai greu la acest concurs să-l alegem pe cel mai bun, pentru că în mare parte toţi sînt buni şi profesionişti", a menţionat Nicolae Munteanu, inginer-șef silvic al Agenției ''Moldsilva''.

Solicitat de MOLDPRES, cîștigătorul din acest an a relevat că este mulţumit că a reuşit să convingă juriul, demonstrînd-și aptitudinile. "Bineînţeles că este un succes profesional, dar şi personal, care are la bază ani de muncă, experienţă, la fel şi eşecuri care pot căli şi contribui la o pregătire mai bună. Munca de pădurar nu este doar o plăcere cum ar putea părea, ci este şi o responsabilitate enormă, presupune multă grijă şi dedicație. Pădurea este un organism viu şi simte omul pasionat, iar omul, la rîndul lui, trebuie s-o protejeze de multe pericole", a subliniat Veaceslav Struţ.

Concursul din acest an a fost organizat în parteneriat cu Întreprinderea silvică Silva-Sud (Cahul) şi Federaţia sindicatelor lucrătorilor din silvicultură. Pe locul II s-au clasat echipele Întreprinderilor silvice din Hînceşti şi Călăraşi, iar pe locul III – delegaţia Direcţiei silvice din Prahova (Romînia).

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

paduri , 2018

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906-1910
Populația:
796 locuitori

Lebedenco este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ursoaia, Hutulu și Lebedenco. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Cahul și la 185 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 796 de oameni. Satul Lebedenco a fost întemeiat între anii 1906-1910 cu denumirea Crihana Nouă.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.