25 iulie 2018, 12:40 Realitatea moldovenească views 7461
Patriarhul Kirill va vizita Moldova în această toamnă
25 iulie 2018, 12:40 Realitatea moldovenească views 7461

Patriarhul Kirill va vizita Moldova în această toamnă

Despre viitoara vizită în Moldova a Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, a comunicat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul unui interviu pentru Sputnik-Moldova, relatează Noi.md.

Potrivit șefului statului, sosirea întîistătătorului Bisericii Ortodoxe Ruse va fi prilejuită de așezarea fundamentului Bisericii „Sfîntul Serghie de Radonej” în capitala Moldovei.

„Ultima dată cînd a fost pe plaiul nostru, el a fost la Chișinău și pe malul stîng. De data aceasta am convenit în prealabil că va vizita Chișinăul, Comratul și Bălțiul. De aceea, sperăm că în toamnă, într-o lună și jumătate, Preasfinția Sa va fi la Chișinău”, a spus președintele.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
25 locuitori

Cucioaia Nouă este un sat din cadrul comunei Ghiliceni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 18 km de oraşul Teleneşti şi la 88 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 25 de oameni. Satul Cucioaia Nouă a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.