19 iulie 2018, 12:40 Realitatea moldovenească views 8035
Salariile funcționarilor și personalului din primării vor fi majorate
19 iulie 2018, 12:40 Realitatea moldovenească views 8035

Salariile funcționarilor și personalului din primării vor fi majorate

Persoanele care dețin funcții de demnitate publică în administrațiile publice locale și personalul care efectuează deservirea tehnică și asigură funcționarea autorităților publice locale vor putea beneficia de plăți de stimulare în mărime de pînă la 50 și, respectiv, 15 la sută din salariul lunar de funcție.

Aceste majorări sunt stipulate în proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii cu privire la sistemul de salarizare în sectorul bugetar, avizat astăzi pozitiv de Guvern.

Ministerul Finanțelor a propus ca pentru excluderea unor echivocuri în interpretarea normelor de a indica în proiect că plățile respective se achită lunar.

Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a menționat în ședința Guvernului că în bugetul de stat pe anul 2018 sunt prevăzute alocații pentru acoperirea cheltuielilor curente ale autorităților publice locale, survenite pe parcursul anului și neprevăzute în bugetele acestora, din contul cărora se vor repartiza mijloace pentru implementarea prevederilor proiectului. Cheltuielile financiare lunare pentru acordarea plăților stimulatorii la limita maximă se cifrează la 5,5 milioane de lei.

„Sînt salutabile aceste proiecte, mai ales când vizează administrația publică locală", a declarat premierul Pavel Filip.

Majorările salariale ar putea fi aplicare deja din luna august, a declarat vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Cebotari, la briefingul de presă din 10 iulie organizat după ședința săptămânală a formațiunii.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

salarii , primaria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1221 locuitori

Camenca este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Brînzeni, Buteşti, Moleşti, și Camenca. Localitatea se afla la distanţa de 15 km de orașul Glodeni şi la 190 km de oraşul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1221 de oameni. Satul Camenca a fost menționat documentar în anul 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.