13 iulie 2018, 10:45 Realitatea moldovenească views 8544
Legislația electorală va fi modificată
13 iulie 2018, 10:45 Realitatea moldovenească views 8544

Legislația electorală va fi modificată

Legislaţia electorală care a stat la baza invalidării alegerilor locale noi în municipiul Chişinău va fi expertizată și după caz, modificată.

O hotărîre în acest sens a fost aprobată astăzi, cu votul majorității parlamentarilor prezenți. Comisia juridică, numiri şi imunităţi va efectua o analiză amplă a cadrului legal care a stat la baza invalidării alegerilor locale noi în municipiul Chişinău. Expertiza se va face în conformitate cu standardele internaţionale în materie de alegeri, cu referire la premisele şi motivaţia juridică care a stat la baza invalidării alegerilor locale noi, inclusiv legate de folosirea reţelelor sociale, precum şi proporţionalitatea sancţiunilor aplicate.

Concluziile şi propunerile Comisiei vor fi prezentate Parlamentului, în termen de 60 de zile. Acestea vor include propuneri de perfecţionare a cadrului normativ.

Inițiativa de a expertiza legislaţia electorală aparține unui grup de deputați.

Menționăm că instanţa de judecată a invalidat alegerile noi pentru funcţia de primar general al mun. Chişinău şi în baza acestei hotărîri Comisia Electorală Centrală a declarat nul acest scrutin.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

lege , alegeri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1421
Populația:
122669 locuitori
Logo

Municipiul Bălţi, „capitala de nord” a Republicii Moldova, este al treilea ca mărime, potenţial industrial şi cultural, după Chișinău şi Tiraspol, centru urban al ţării, cu o populaţie de  122669 locuitori, conform datelor recensămîntului din anul 2004.  Se presupune că primele atestări documentare despre localitatea Bălţi datează din anul 1421, cînd, prin dania lui Alexandru cel Bun, în valea rîului Răut se constituie domeniul cneaghinei Ringala, fosta soţie a voievodului. Anume în această zonă, ar fi fost întemeiată ulterior aşezarea Bălţi. Cert este faptul că denumirea localităţii vine de la locul mlăştinos, plin de bălţi, unde se înființează localitate.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.