29 iunie 2018, 11:35 Realitatea moldovenească views 9983
La Chişinău a fost creat primul laborator de studiu pentru pilotarea dronelor
29 iunie 2018, 11:35 Realitatea moldovenească views 9983

La Chişinău a fost creat primul laborator de studiu pentru pilotarea dronelor

Dronele şi-au dovedit utilitatea atît în divertisment, dar mai ales în aplicaţii militare sau ştiinţifice. Pilotarea lor rămâne însă o problemă, iar cererea de piloţi certificaţi atît pe piaţa autohtonă, cît şi cea internaţională, este în continuă creştere. În Republica Moldova, a fost creat primul laborator de studiu modern pentru cei care vor să înveţe să piloteze o dronă.

Drona s-a folosit iniţial doar în scopuri militare, dar treptat-treptat, aplicaţiile s-au diversificat, iar aparatele au ajuns să fie produse în diferite scopuri comerciale.

La facultatea de Fizică şi Inginerie din cadrul Universităţii de Stat din Chişinău a fost inaugurat Oficiul de Educaţie pentru Drone, primul de acest gen din Republica Moldova.

Timp de şase săptămâni, participanţii la proiect învaţă de la experţii de peste hotare componenţa tehnică a dronelor, securitatea, modalităţi de confecţionare şi de pilotare.

În cadrul proiectului eDrone sunt studiate şi aspectele practice. Un expert din România le-a vorbit participanţilor despre tehnologia dronelor.

Cei care vor termina cursurile, vor primi certificate de absolvire.

Consorţiul proiectului eDrone este format din 17 parteneri. Universitatea de Stat din Moldova este coordonatorul naţional al proiectului regional Erasmusplus eDrone.

Sursa: tvrmoldova.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , studii , dronă

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1780
Populația:
2156 locuitori

Tătăreşti este un sat şi comună din raionul Cahul. Tătăreşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cahul și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2156 de oameni. Satul Tătărești a fost menționat documentar în anul 1780 cu denumirea Tatar-Baurci.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.