|
Ilan Șor a spus unde este „miliardul” furat din sistemul bancar
Ilan Șor, controversatul primar de Orhei, a vorbit, într-o emisiune de la RTR Moldova, despre fraudele din sistemul bancar. Acesta susține că nu este vinovat de ce s-a întîmplat în sistemul bancar din R.Moldova și că nu a știut că creditele și banii pe care i-a acordat lui Veaceslav Platon și altor persoane din contul Băncii de Economii nu se vor întoarce în bancă. „Atunci cînd am conștientizat asta, m-am adresat organelor de drept", susține Șor.
Ilan Șor susține că beneficiarul principal al furtului miliardului ar fi Veaceslav Platon. El susține că, dacă procurorii „ar lucra și nu ar ieși în conferințe, banii s-ar găsi foarte repede".
„Beneficiarul final este Platon. Dacă organele de drept ar lucra bine, banii s-ar găsi în cinci minute. Procuratura și Ministerul de Interne din R.Moldova ar trebui să-și revizuiască relațiile cu Ministerul de Interne din Rusia și ar trebui să colaboreze cu organele din Marea Britanie. Așa vor fi găsiți banii. Ei sunt investiți acolo în imobiliare", a spus Șor. Acesta a lăsat să se înțeleagă că, de fapt, organele de drept din R.Moldova nici măcar nu ar dori să găsească banii sustrași din sistemul bancar, dar și că, el nu a luat nici măcar un dolar din sistemul bancar din R.Moldova. „Procuratura să lucreze și să nu facă doar conferințe de presă. Procurorii știu unde sînt activele lui Platon", a zis Șor.
Întrebat de moderatoare cum se explică faptul că în raportul Kroll numele lui Platon, pe care-l acuză de furtul miliardului, practic lipsește, iar toate acuzațiile sînt îndreptate împotriva sa, Șor a menționat că, de fapt, „Kroll sunt niște aferiști".
În cadrul emisiunii, llan Șor a mai precizat că a venit în politică „din patriotism" și că a vrut să demonstreze că este un om „normal" în perioada în care lumea îl acuza că a furat miliardul, dar și că poate face o altfel de politică. El susține că schimbarea la față a Orheiului se datorează investițiilor oamenilor de afaceri, care oferă bani fondului condus de el. „Business-ul a început să se împartă. E esențial să se întâmple asta", a punctat Șor.
Acesta consideră „straniu" faptul că niciun oficial important din perioada furtului miliardului nu a fost tras la răspundere. „Tot ce am spus acum 3 ani se adeverește. Am spus că nu s-a furat un miliard ci 500 de milioane. Am spus despre Filat, s-a adeverit în instanță. Eu voi demonstra că nu sînt beneficiarul nici măcar al unui dolar furat din sistemul bancar", a promis Șor în cadrul emisiunii „Vesti Nedeli" de la RTR Moldova.
Ilan Șor este principalul nume vizat în raportul companiei Kroll, care a investigat fraudele din sistemul bancar din R.Moldova. Șor este condamnat la șapte ani și jumătate de pușcărie de prima instanță, dosarul fiind însă acum examinat la Curtea de Apel, cu Șor în stare de libertate pînă la definitivarea examinării dosarului.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- sec. XX
- Populația:
- 79 locuitori
Pobeda este un sat din cadrul comunei Colosova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Grigoriopol și la 76 km de Chișinău. Populaţia satului Pobeda alcătuia 79 oameni în anul 2000. atul Pobeda a fost înființat la începutul secolului XX.
Comentarii
(0)