15 iunie 2018, 10:20 Realitatea moldovenească views 8872
Au fost înregistrate primele cazuri de otrăvire a albinelor
15 iunie 2018, 10:20 Realitatea moldovenească views 8872

Au fost înregistrate primele cazuri de otrăvire a albinelor

Lucrările de prelucrare chimică a culturilor agricole, pădurilor, și fîșiilor forestiere sînt în toi.

iar pentru că s-au înregistrat cîteva cazuri de otrăvire a albinelor, ANSA atenționează agenții economici din agricultură și silvicultură, primării localităților și deținătorii de stupine asupra necesității de strictă respectare a prevederilor Legii apiculturii care prevede mai multe restricții în perioada respectivă.

Se interzice utilizarea pesticidelor și insecticidelor pentru prelucrarea cîmpiilor, fîșiilor forestiere și a plantațiilor de arbuști în perioada înfloririi plantelor nectaro-polenifere.

Se interzice comercializarea și utilizarea în tratamentul albinelor a preparatelor chimice și medicamentoase care nu sînt incluse în Nomenclatorul de stat a produselor farmaceutice de uz veterinar.

Aplicarea mijloacelor chimice în agricultură și silvicultură se admite doar în conformitate cu lista acestora aprobată pentru utilizarea în RM cu respectarea strictă a normelor și regulilor de utilizare în vigoare.

Persoanele fizice și juridice care intenționează să aplice mijloace chimice la tratarea terenurilor sînt obligate:

să prezinte din timp primăriilor graficul de tratare a terenurilor și să înștiințeze cu cel puțin 7 zile de a începe tratarea, indicînd concret data și ora începerii și sfîrșitului, metoda tratării, denumirea preparatului și concentrația administrării acestuia, precum și gradul lui de nocivitate;

să respecte strict data și ora începerii și sfîrșitului tratării, metodele de utilizare și concentrația preparatelor administrate.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

albini , ANSA

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1010 locuitori

Drăguşeni este un sat din cadrul comunei Rădeni, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Strășeni și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1010 oameni. Satul Drăguşeni a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.