08 mai 2018, 16:20 Realitatea moldovenească views 11877
Cetățenii sînt chemați de 9 Mai la Marșul Victoriei
08 mai 2018, 16:20 Realitatea moldovenească views 11877

Cetățenii sînt chemați de 9 Mai la Marșul Victoriei

Comitetul Național de Coordonare „Biruința" îi invită pe toți locuitorii din Chișinău și din alte localități ale Republicii Moldova să participe de 9 Mai la Marșul Victoriei și la acțiunea „Regimentul nemuritor", care se va desfășura în capitală.

Potrivit membrului Comitetului Național de Coordonare „Biruința", membru al Comitetului executiv al Uniunii Ofițerilor din Moldova, Boris Șapovalov, care a vorbit la emisiunea „Mecanismul de acțiune" cu Elena Pahomova-Levițchi, de pe postul NTV-Moldova, marșul solemn al memoriei „Regimentul nemuritor" va începe la ora 9:00 din Piața Marii Adunări Naționale. De acolo participanții vor pleca la Memorialul gloriei militare „Eternitate", unde vor depune flori pe mormintele eroilor căzuți, relatează Noi.md.

Membrii Comitetului le propun oamenilor să formeze o coloană comună, fără drapele și simboluri de partid, care îi va uni pe toți reprezentanții societății civile.

Boris Șapovalov a spus că participanții la Marșul Victoriei și la acțiunea „Regimentul nemuritor" trebuie să aibă o panglica „Sf. Gheorghe" și portrete ale membrilor familiei care au luptat în război, cu numele și prenumele lor, indicînd frontul pe care au luptat.

Cine nu va avea panglică o va putea obține de la organizatorii evenimentului. Istoricul a spus că panglica „Sf. Gheorghe" este un simbol al războiului și un simbol al victoriei poporului sovietic asupra fascismului.

Cei care nu pot lua parte la Marșul Victoriei pot veni pur și simplu la Memorial și depune flori în amintirea eroilor căzuți.

9 Mai este într-adevăr o sărbătoare cu lacrimi în ochi, oamenii vin la ea după o chemare a sufletului, ea este un puternic factor unificator. La Marșul Memoriei și la acțiunea "Regimentul nemuritor" pot participa toți cetățenii, indiferent de apartenența la vreun partid, membrii tuturor grupurilor etnice", a afirmat Boris Șapovalov.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ziua Victoriei , mars

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1010 locuitori

Drăguşeni este un sat din cadrul comunei Rădeni, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Strășeni și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1010 oameni. Satul Drăguşeni a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.