|
Pascaru: Nu avem nevoie de război civil (Video)
Republica Moldova nu are nevoie de război civil sau de niște confruntări interne, ale căror efecte pot avea consecințe grave.
Declarația îi aparține președintelui Mișcării de Tineret „Voievod", Nicolae Pascaru, care este de părere că declarațiile de unire semnate de unele localități din țară sînt, de fapt, declarații de trădare și au drept scop distrugerea statului Republica Moldova.
În cadrul unui interviu acordat portalului Noi.md, Pascaru a spus că acest concurs de declarații reprezintă o implicare directă a statului vecin în treburile Republicii Moldova. Potrivit lui, autoritățile din țara noastră nu au făcut nimic pentru a stopa "această prostie" de semnare a declarațiilor care nu au efect juridic, încalcă constituția și subminează statalitatea Republicii Moldova.
„Sînt unele puteri care vor ca Moldova să dispară de pe harta lumii și își doresc ca acest pămînt să fie lipit de alte state, iar aceasta este o problemă a autorităților centrale. Un exemplu este Ucraina, unde tot începînd cu niște declarații s-a ajuns la un război civil, care durează de patru ani. Este un joc prost și o implicare a statelor vecine. Avînd atîtea probleme interne, acum nu avem nevoie de război civil sau de niște confruntări. Noi vedem împărțirea societății în doua tabere: prima, minusculă, ai căror membri nu vor existența Moldovei, iar a doua – formată din majoritatea oamenilor care vor păstrarea acestui stat", a subliniat Pascaru.
Mai mult, președintele Mișcării de Tineret „Voievod", susține că există unele dovezi precum că Mihai Baciu, consul general al României la Bălți, se implică direct în politica internă a statului. Acesta a fost surprins la mai multe întrevederi cu mai mulți primari, unde propagă semnarea declarației de unire. În acest context, Ambasada ar trebui să vină cu o reacție, dar o reacție ar trebui să fie și din partea altor ambasade, precum a Ungariei, a Poloniei. E necesară chiar și intervenția Uniunii Europene, consideră intervievatul nostru.
„Într-un stata care se respectă pe sine, acești consuli de mult erau alungați din țară. Mai este o informație apărută că aceste declarații sînt semnate contra unor sume de bani luați de la oamenii care provoacă aceasta situație. Daca avea să se întîmple așa ceva în România, primarii erau demult închiși. Îmi este interesant ce spun europenii despre aceste cazuri. Dintr-o simpla sărbătoare, Centenarul Unirii poate sa se transforme în conflicte civile", a spus Pascaru.
Ținînd cont de asta, organizația neguvernamentală cheamă SIS-ul, dar și Procuratura să se implice în soluționarea acestei probleme și speră că persoanele implicate în distrugerea statului vor fi trase la răspundere în conformitate cu legislația.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1911
- Populația:
- 275 locuitori
Zarojeni este un sat din cadrul comunei Gura Căinarului, raionul FloreştiSatul Zarojeni este situat la distanța de 16 km de orașul Florești și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 275 de oameni. Satul Zarojeni a fost întemeiat în anul 1911.
Comentarii
(0)