03 aprilie 2012, 15:30 Realitatea moldovenească views 3232
03 aprilie 2012, 15:30 Realitatea moldovenească views 3232

Episcopul Markel a îndemnat enoriașii la proteste

Episcopul de Bălți și Fălești, Markel a îndemnat enoriașii și feţele bisericeşti să iasă la proteste la Chișinău atunci cînd guvernul va remite proiectul legii antidiscriminare în parlament. Potrivit postului de televiziune Publika, el a făcut acest apel în cadrul reuniunii a eparhiei.

"Să stopăm acest proiect diabolic. Îndemn ca la cerinţa preoţilor, cînd acest proiect va urma calea de la Guvern spre Parlament, să ne adunăm toţi la Chișinău şi să protestăm, să spunem că nu dorim sodomizarea societăţii", a declarat el, fiind susținut de toți participanții.

Cum este de așteptat, pe parcursul următoarelor două săptămîni proiectul de lege, rechemat anterior de alianța de guvernare pentru a nu-și șifona imaginea și a nu-și retrograda ratingul la alegerile locale, va fi remis spre examinare în parlament.

Amintim, că duminică poliția a efectuat raiduri și percheziții în bisericile de la Bălți, încercînd în mod ilegal și sub pretexte false să găsească și să sustragă literatură editată în cadrul campaniei împotriva adoptării legii antidiscriminare.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1946
Populația:
254 locuitori

Floricica este un sat din cadrul comunei Enichioi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Cantemir și la 144 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 254 locuitori. Satul Floricica a fost înființat în anul 1946.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.