23 noiembrie 2017, 17:17 Realitatea moldovenească views 4332
Oficiul de legătură NATO va fi deschis la începutul lunii decembrie
23 noiembrie 2017, 17:17 Realitatea moldovenească views 4332

Oficiul de legătură NATO va fi deschis la începutul lunii decembrie

Oficiul de legătură NATO va fi deschis la Chișinău la începutul lunii decembrie. La inaugurarea centrului va participa și Rose Gottemoeller, adjunctul secretarului general NATO.

Evoluţia relaţiilor dintre Republica Moldova şi Alianța Nord-Atlantică (NATO) a fost examinată astăzi, 23 noiembrie, în cadrul întrevederii prim-ministrului Pavel Filip cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg. Dialogul a avut loc la Bruxelles, în marja Summitului Parteneriatului Estic, care se desfășoară în perioada 24-25 noiembrie.

Jens Stoltenberg a reiterat că Oficiul de legătură NATO va avea doar angajați civili, iar activitatea acestuia este îndreptată spre susținerea dialogului şi cooperării dintre Alianța Nord Atlantică și Republica Moldova. „Acest birou de legătură arată valoarea pe care NATO şi Moldova o atașează la parteneriatul comun. NATO susține o Moldovă stabilă, securizată și neutră", a spus Jens Stoltenberg.

Premierul Pavel Filip a declarat că deschiderea Oficiului de legătură NATO în Republica Moldova va oferi un nou suflu activităților pe linie bilaterală și va contribui la valorificarea potențialului de cooperare cu NATO. „Acest pas denotă determinarea și voința de a accelera reformele trasate în Planul de activitate al Guvernului, menit să consolideze sectorul securității și apărării al Republicii Moldova", a spus Pavel Filip.

Acordul pentru deschiderea oficiului NATO la Chișinău a fost semnat în noiembrie 2016. Deschiderea centrului a fost amânată de cîteva ori din motive tehnice şi de infrastructură

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , NATO

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1840
Populația:
2003 locuitori

Caşunca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Caşunca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Florești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2003 oameni. Satul Caşunca a fost înființat în anul 1840.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.