12 octombrie 2017, 17:15 Realitatea moldovenească views 5090
Activitatea organizaţiilor de creditare nebancară va fi reglementată
12 octombrie 2017, 17:15 Realitatea moldovenească views 5090

Activitatea organizaţiilor de creditare nebancară va fi reglementată

Executivul a aprobat în cadrul şedinţei de ieri, 11 octombrie, proiectul de Lege cu privire la organizaţiile de creditare nebancară, care urmăreşte dezvoltarea sectorului de creditare nebancară şi leasing financiar, inclusiv prin prevenirea riscurilor excesive în sistem, sporirea accesului la resurse financiare al persoanelor fizice şi juridice.

Potrivit Guvernului, proiectul asigură condiţiile de apărare a drepturilor şi a intereselor legitime ale creditorilor, donatorilor, clienţilor, precum şi ale fondatorilor, asociaţilor şi acţionarilor organizaţiilor de creditare nebancară.

Documentul reglementează particularităţile de constituire şi de activitate a organizaţiilor de creditare nebancară, inclusiv genurile de activităţi profesionale de bază permise acestora. O altă prevedere se referă la stabilirea cerinţei minime de capital social şi capital propriu. Astfel, organizaţiile de profil vor fi obligate să deţină şi să menţină capitalul propriu, la orice dată, în mărime minimă de 5% în raport cu valoarea activelor.

De asemenea proiectul stabileşte exigenţele faţă de administratori, precum şi obligarea efectuării auditului situaţiilor financiare anuale de către societatea de audit sau auditorul întreprinzător individual pentru organizaţiile de creditare nebancară a căror valoare de bilanţ a activelor la finele anului de gestiune depăşeşte 25 milioane de lei.

În prezent, pe piaţa autohtonă activează peste 130 de organizaţii de microfinanţare. Pe parcursul anului 2016, activele deţinute de acestea au crescut cu circa 30%, înregistrând valoarea maximă de 4,7 miliarde de lei.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

activitate , credit , organizatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
160 locuitori

Homuteanovca este un sat din cadrul comunei Gangura, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 57 km de orașul Ialoveni și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 160 de oameni. Satul Homuteanovca a fost înființat în anul 1922.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.