07 septembrie 2017, 11:45 Realitatea moldovenească views 6057
Declarațiile de tranzit al mărfurilor în format electronic
07 septembrie 2017, 11:45 Realitatea moldovenească views 6057

Declarațiile de tranzit al mărfurilor în format electronic

Codul Vamal va fi completat cu un nou articol care prevede modificarea procedurii de depunere a declaraţiilor de tranzit al mărfurilor T1. Un ordin în acest sens al Serviciului Vamal va fi publicat mâine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Potrivit noilor reglementări, agenţii economici vor fi scutiţi de o serie de cheltuieli şi va fi exclusă circulația și stocarea unui volum mare de declarații pe suport de hârtie la posturile vamale de plecare.

Potrivit Serviciului Vamal, modificarea legislaţiei are drept scop simplificarea perfectării declarațiilor de tranzit T1, reducerea termenului de completare a declarațiilor, fluidizarea traficului transfrontalier, omiterea contactului direct dintre colaboratorul vamal și declarant şi unificarea procesului de vămuire.

În prezent, declarațiile sunt perfectate în format electronic și pe suport de hârtie. Noile reglementări vor fi aplicate de mâine în posturile vamale din Chişinău, postul vamal Otaci-Moghiliov-Podolsk, vama de la Cahul, iar din data de 1 octombrie în toate punctele de trecere a frontierei.

Normele metodologice privind aplicarea sistemului de tranzit pe teritoriul Republicii Moldova, în procedură T1, sunt valabile pentru mărfurile aflate în tranzit, transportate pe cale ferată sau rutieră, cu excepţia mărfurilor transportate sub acoperirea carnetului TIR. Acestea nu se aplică în cazul tranzitului bunurilor transportate de persoanele fizice.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

declaraţie , tranzitare , marfa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
36 locuitori

Stîrceni este un sat din cadrul comunei Vărvăreuca, raionul Floreşti. Satul este situat la o distanță de 6 km de orașul Florești și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 36 de oameni. Prima atestare documentară a satului Stîrceni din ținutul Soroca datează din anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.