23 august 2017, 16:00 Realitatea moldovenească views 3981
Sîmbătă va avea loc concursul „Dictare pentru fiecare”
23 august 2017, 16:00 Realitatea moldovenească views 3981

Sîmbătă va avea loc concursul „Dictare pentru fiecare”

Sîmbătă, 26 august, la ora 11:00, va avea loc tradiţionalul concurs „Dictare pentru fiecare". Testarea se va desfăşura în incinta Facultăţii de Litere a Universităţii de Stat din Moldova (USM).

Concursul este la a IV-a ediție și se desfășoară anual în preajma sărbătorii Limba noastră. cea Concursul are scopul de a promova scrierea și exprimarea corectă în limba maternă, de a sensibiliza publicul larg cu privire la importanța cunoașterii gramaticii.

Evenimentul este organizat de Primăria Chișinău și Facultatea de Litere a USM.

Participanții care vor scrie testul pe nota zece vor fi premiați cu câte 1000 de lei, nota nouă - 700 de lei și nota opt - 500 de lei. Premiile sunt oferite de Primăria Chișinău.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , concurs

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
728 locuitori

Tomeştii Noi este un sat din cadrul comunei Balatina, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Glodeni și la165 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 728 de oameni. Satul Tomeştii Noi a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.