20 iulie 2017, 14:15 Realitatea moldovenească views 4232
Moldova în topul ONU al celor mai fericite state
20 iulie 2017, 14:15 Realitatea moldovenească views 4232

Moldova în topul ONU al celor mai fericite state

Moldovenii se declară fericiți. Cel puțin aceste date sunt oferite publicului într-un raport al țărilor cu cetățeni fericiți, potrivit ediției din acest an a World Happiness Report, publicat sub egida ONU.

Astfel, Republica Moldova ocupă locul 56, fiind urmată chiar de vecinii de peste Prut.

Pe primul loc se află Norvegia, care a "sărit" de pe locul 4 pe care-l ocupa în 2016, pe prima poziție, fiind urmată de Danemarca, Islanda și Elveția. Toate aceste 4 țări stau foarte bine la toți indicatorii în baza cărora se calculează indicele fericirii: îngrijirea personală, libertatea, generozitatea, onestitatea, sănătatea, venitul și buna guvernare.

Raportul din acest an subliniază importanța componentelor sociale ale fericirii, punând în același timp accentul pe muncă. "Munca este un factor major care afecteaza fericirea. Starea de șomaj duce la o reducere importantă gradului de fericire și chiar și pentru cei care lucrează, calitatea condițiilor muncii poate provoca variații majore în nivelul fericirii resimțite. Chinezii de exemplu nu sunt mai fericiți decât erau în urmă cu 25 de ani", se mai arată în raport.

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

top , ONU , fericire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
69 locuitori

Tricolici este un sat din cadrul comunei Baccealia, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Căușeni și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 69 de oameni. Satul Tricolici a fost întemeiat în anul 1918.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.