16 mai 2017, 14:55 Realitatea moldovenească views 5662
50% din moldoveni ar prefera un regim nondemocratic
16 mai 2017, 14:55 Realitatea moldovenească views 5662

50% din moldoveni ar prefera un regim nondemocratic

Doar 26% dintre moldoveni sprijină ideea că democraţia este preferabilă oricărui alt regim politic, iar 44% dintre respondenţi cred că un regim nondemocratic este preferabil în anumite circumstanţe, potrivit unui sondaj realizat de Pew Research Center.

Acest institut a descoperit că sprijinul pentru ideea de democraţie este departe de a fi omogen printre ţările central şi est-europene, cei mai puţin favorabili unui regim democratic se arată respondenţii din Republica Moldova şi Serbia.

Acest studiu conţine date adunate din 18 ţări central şi est-europene, unde credinţele religioase ocupă un loc important în societate. Printre ţările incluse în studiu se numără Armenia, Belarus, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Lituania, Letonia, Georgia, Grecia, Ungaria, Republica Moldova, Polonia, România, Rusia, Serbia şi Ucraina.

Pentru Republica Moldova, datele au fost colectate prin interviuri printate în perioada 4 iulie – 2 august 2015. De asemenea, acest sondaj a avut un eşantion de 1.841 de moldoveni, iar marja de eroare este aproximată la +/- 3,8 puncte.

Sursa: independent.md

Cuvinte cheie:

studiu , moldovenii , democratie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
194 locuitori

Veveriţa este un sat din cadrul comunei Hîrceşti, raionul Ungheni. Satul Veveriţa este situat la o distanţă de 38 km de oraşul Ungheni şi la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 194 de oameni. Satul Veveriţa a fost întemeiat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.