28 aprilie 2017, 16:36 Realitatea moldovenească views 5696
Vicepreședintele „DAAC-Hermes”, despre afacerile profitabile (Video)
28 aprilie 2017, 16:36 Realitatea moldovenească views 5696

Vicepreședintele „DAAC-Hermes”, despre afacerile profitabile (Video)

Vicepreședintele „DAAC-Hermes" a ținut un master-class în fața participanților la cursurile „iExpert".

Tinerii au putut să se familiarizeze cu posibilitățile de inițiere a unei afaceri proprii și dificultățile cu care se confruntă antreprenorii. La invitația Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan", vicepreședintele SA „DAAC-Hermes" Veaceslav Codreanu a oferit un master-class în cadrul proiectului „iExpert", filmat de echipa de NOI.md.

Businessmanul de succes a menționat importanța obținerii unor cunoștințe suplimentare și lărgirii orizontului de cunoaștere la inițierea propriei afaceri. „Deseori, la o întîlnire, discutăm cu prietenii de ce unul dintre colegii noștri a fost capabil sau incapabil să înceapă o afacere proprie. Ca regulă, o afacere proprie reușesc să-și deschidă cei mai bine informați și instruiți. În afaceri este foarte important să știi să prevezi situația cu cîțiva pași înainte, iar pentru aceasta trebuie să cunoști toate «capcanele» care pot crea dificultăți. Ele pot apărea în orice moment, în special în etapa inițială de dezvoltare a afacerilor, iar cunoașterea tuturor domeniilor conexe, inclusiv a celui al economiei, dreptului, matematicii, nu este de prisos", a spus Veaceslav Codreanu în cadrul întîlnirii cu tinerii.

El a citat un exemplu concret al succesului în afaceri, în care tinerii au reușit să-și dezvolte abilitățile antreprenoriale. „Cunosc multe cazuri cînd tinerii întreprinzători care au început de la zero și-au extins treptat afacerea și se simt siguri în domeniul lor. Nu voi merge departe. Am dat în chirie o încăpere unui cuplu care și-a deschis afacerea în domeniul IT. Inițial ei închiriau un birou cu suprafața de 15 metri pătrați, apoi s-au lărgit pînă la 30 de metri pătrați, l-au răscumpărat și, deja după un an și jumătate, au intrat în proprietatea unui sediu de 1,8 mii de metri pătrați. Au început în doi, iar acum în subordinea lor se află peste 30 de angajați", a specificat în cadrul „iExpert" vicepreședintele „DAAC-Hermes".

Veaceslav Codreanu a relatat tînărului auditoriu despre avantajele unor afaceri în raport cu altele. „În ultimii ani una dintre cele mai populare sfere de activitate antreprenorială devine businessul IT, care are o serie de avantaje. În primul rînd, produsele oferite de aceste afaceri se bucură de o cerere sporită în întreaga lume. În al doilea rînd, este foarte important că nicio agenție de stat nu poate controla businessul IT. Să presupunem că ai o gheretă, deci poți fi vizitat de «oaspeți» din partea Serviciului Sanitaro-Epidemiologic de Stat, pompieri, inspectorii fiscali și alte persoane abilitate care pot solicita autorizația și alte documente justificative. În IT-business nu există așa ceva. Mai mult decît atît, puteți liber coopera cu clienții și partenerii din întreaga lume, fără să vă fie teamă de obstacolele din partea autorităților", a menționat omul de afaceri.

Precizăm că cursurile «iExpert» au fost lansate la inițiativa Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan" la începutul lunii martie. Acestea prevăd o serie de master-classuri oferite de personalități notorii din domeniul politicii, economiei, diplomației, securității, culturii, jurnalismului etc. Timp de 20 de săptămîni tinerii implicați în proiect urmează să-și dezvolte abilitățile și calitățile de lider într-o atmosferă informală.

Anterior ascultătorii cursurilor „iExpert" au asistat la un master-class oferit de fostul ambasador în Austria Andrei Popov, fostul viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene Valeriu Ostalep, jurnalistul Denis Roșca, prezentatorul Viorel Pahomi și videobloggerul, creator al canalului «The Duck Show» pe «YouTube» Ilie Plămădeală (alias Iliușa).

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Urmașii lui Ștefan , business

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1711
Populația:
534 locuitori

Beloci este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Rîbnița și la 128 km de Chișinău. Conform datelor anului 2011 populația satului constituia 534 de oameni. Satul Beloci a fost menționat documentar în anul 1711.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.